Kā izvēlēties visgaršīgāko arbūzu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: BONDART PHOTOGRAPHY/Shutterstock.com

Dienas kļūst arvien siltākas un vasarīgākas. Ko tas nozīmē? Cieņā ir visāda izmēra ogas, arī vislielākā no tām - arbūzs. Ja esi nolēmis iegādāties veselu arbūzu, kā nopirkt pēc iespējas labāku, sulīgāku un saldāku? 

Lai katrs nopirktais arbūzs būtu tiešām gards un baudāms ar prieku, ņem vērā dažus padomus, raksta "Reader`s Digest".

Simetrija ir svarīga

Pirmais noteikums, kā izvēlēties arbūzu, - tas ir jāapskata. Izvēlies stingru, simetrisku arbūzu bez sasitumiem, dažādiem izaugumiem vai iespiedumiem. Dažādi nelīdzeni veidojumi var nozīmēt, ka arbūzs augot nesaņēma pietiekami daudz ūdens vai saules, tādēļ auglis var nebūt sulīgs un salds.

Smagāks ir labāks

Nekautrējies noskatīto arbūzu pacelt un novērtēt tā svaru.

Smagāks vienmēr ir labāks! Tā kā arbūza sastāvā ir 92% ūdens, tieši svars ir viens no faktoriem, kas norāda uz to, ka tas ir kārtīgi nogatavojies. Lai izvēlētos labāko - noskati aptuveni vienāda izmēra arbūzus, salīdzini to svaru un izvēlies smagāko.

Tuk - tuk - tuk

Novieto arbūzu uz taisnas, plakanas virsmas un pieklauvē. Jā, tas var izskatīties dīvaini, bet galvenais ir nopirkt labāko arbūzu!

Nē, neviens neatsauksies, bet novērtē skaņu. Tev vajadzētu dzirdēt tādu dobji pilnu, tenoram līdzīgu skaņu, nevis basu. Tas var likties muļķīgi, bet nav nekādas blēņas; blāvi dziļa skaņa norāda, ka arbūzs vidū sāk šķelties un ir pārbriedis. Tomēr pieskati, lai skaņa nav pārāk augsta, jo tas varētu nozīmēt, ka arbūzs nav gatavs.

Dzeltens aplis - tas ir labi

Lielākoties visi arbūzi būs izkārtoti ar glītākajām, zaļajām pusēm uz augšu, lai pievilinātu pircēju. Kas jādara tev?

Apgriez arbūzu otrādi. Gatavam arbūzam jābūt ar saulaini dzeltenu plankumu - jo tumšāks un izteiktāks šis laukums, jo labāk arbūzs garšos.

Ja šāda laukuma uz arbūza nav vai arī tas ir balts, tas norāda, ka arbūzs no lauka noņemts negatavs.

Izvairies no skaisti spīdīgas mizas

No arbūziem ar spīdošu mizu vajadzētu izvairīties. Tas ir nerakstīts likums. Ja miza spīd, arbūzs ir vai nu negatavs, vai apstrādāts ar kādu vielu, kuru tu nevēlētos pietuvināt savai mutei.

Dabīga, gatava arbūza miza būs patumši zaļa un nespīdīga, īpaši neizteiksmīga.

Ne pārāk stingrs, ne pārāk mīksts

Novieto īkšķi uz kātam pretējā gala un uzspied.

Mizai būtu jāļaujas nedaudz iespiesties uz iekšu, bet pavisam nedaudz. Ja šī vieta ir ļoti mīksta, arbūzs ir pārāk nobriedis, pārgatavojies un tā mīkstums būs sauss, sūkļveidīgs un nebaudāms.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu