Pēdējā brīža špikeris olu krāsošanai: no olu sagatavošanas līdz idejām dažādām krāsām

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Marta Ābola-Kurpa

Kas gan ir Lieldienas bez tradicionālās olu krāsošanas? Kādam amats rokā jau izsenis, cits tikai šogad pats ķersies pie olu raibināšanas un tieši tāpēc špikeris darbiņam no olu iegādāšanās līdz dabas krāsu izvēlēm jātur pie rokas!

Ilustratore un grafiskā dizainere Marta Ābola-Kurpa ir izveidojusi fantastisku špikerīti visiem, kuri kāro raibināt Lieldienu olas dabīgu materiālu izejvielās.

Klasiski viss sākas ar pašu olu sarūpēšanu - no kādas saimniecības vai veikalu plauktiem. Atceries, ka pirmssvētku posmā tieši baltās olas no plauktiem pazūd visātrāk, tāpēc tās der iegādāties savlaicīgi, protams, pievēršot uzmanību derīguma termiņam!

Foto: Marta Ābola-Kurpa

Pirms ķeršanās pie olu cakošanas der sagatavoties un sarūpēt materiālus, kas veidos pasakainus rakstus. Lielā cieņā allaž ir dabas motīvi, tāpēc var apvienot patīkamo ar lietderīgo - pirms rosīšanās virtuvē doties garākā pastaigā, kuras laikā salasīt kādas zaļas lapiņas, smilgas, saujiņu sūnu. 

Bet radošumam nav gala; ja pastaigai neatliek laika vai pievīluši laikapstākļi, noteikti noderīgas lietas atradīsi arī virtuves skapīšos, piemēram, auzu pārslas, rīsus, var izķeksēt kādu lociņu vai diļļu zaru no ledusskapja.

Foto: Marta Ābola-Kurpa

Visu klasiku klasika - olu krāsošana sīpolu mizās. Te noderēs gan brūno, gan sarkano sīpolu mizas. Vari vārīt atsevišķi vai miksēt kopā, iegūstot patiesi intensīvu krāsu. Skaties attēlos zemāk, kādas versijas vēl pieejamas!

Foto: Marta Ābola-Kurpa
Foto: Marta Ābola-Kurpa

Paldies Martai Ābolai-Kurpai par skaistajiem attēliem!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu