Netaisi makā robu: tipiskas iepirkšanās kļūdas, kas liek nevajadzīgi pārtērēties

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Photobac/Shutterstock.com

Iepirkšanās ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa. Bet - nereti mēs to darām nepārdomāti un tādējādi izniekojam gan finanses, gan savu laiku, gan nereti nākas arī izmest produktus, jo vienkārši  nopirkt nevajadzīgi daudz. Apzinies populārākās kļūdas, lai tās nepieļautu.

Kļūda nr. 1: nav plāna un saraksta

Iešana uz veikalu bez kārtīga plāna un produktu saraksta garantē budžeta pārtērēšanu. Ja nav plāna, tu ej gar produktu plauktiem un liec groziņā visu, kas iekrīt acīs. Pirms dodies kārtīga iepirkšanās tūrē, saplāno nedēļu. Izlem, kādus ēdienus nedēļas laikā gatavosi, sagatavo attiecīgajām maltītēm nepieciešamo produktu sarakstu.

Svarīgi neaizmirst sarakstā iekļaut arī nepieciešamās saimniecības preces. Tās jāiegādājas retāk, tomēr tas prasa ne mazums finanšu, tāpēc, ja zini, ka šonedēļ, piemēram, jānopērk trauku mazgājamais līdzeklis, atvēli mazāk budžeta našķiem.

Tātad nekādu impulsīvo pirkumu, lai nenopirktu pārāk daudz, nenopirktu nevajadzīgo un ieekonomētu.

Kļūda nr. 2: izdabāšana katram mājiniekam

Vēl viena milzīga kļūda iepērkoties ir cenšanās izdabāt katram mājiniekam. Jā, ir saprotams, ja produkti tiek pielāgoti kādam īpaši veselības apsvērumu dēļ, bet, ja jāpērk četri dažādi kukuļi maizes, tikai tāpēc, ka katram garšo kas cits, tā ir izšķērdība. Kas ir sliktākais? Tu pārtērē budžetu un, visticamāk, daļu no iegādātā izmet, jo viens cilvēks nav spējīgs tik daudz patērēt.

Kļūda nr. 3: došanās uz veikalu ar tukšu vēderu

Vispirms pusdienas un tikai pēc tam iepirkšanās.

Brīdī, kad esi izsalcis, kārojas absolūti visu un kārojas daudz. Ja brīdī, kad iepirksies, būsi labi paēdis, spēsi racionāli pieņemt lēmumus un groziņā ieliksi to, kas nepieciešams, nevis mirkļa vājuma kārumus.

Kļūda nr. 4: pārvērtē svaigo produktu daudzuma nepieciešamību

Protams, ir patīkami ierasties mājās ar pilniem maisiņiem svaigu produktu -  augļiem, dārzeņiem un gaļu, taču jāatzīst, tas ir gana dārgi un ne vienmēr mēs paspējam nopirktu pagatavot un notiesāt. Varbūt reizi pa reizei iegādāties ko saldētu nebūs nemaz tik slikti.

Otrs variants ir iegādāties produktus atlaižu periodā un pašam sasaldēt, lai varētu ilgāk uzglabāt un nekas nesabojātos.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu