Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kāpēc omlete saplok? Padomi un receptes iedvesmai

Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock.com

Kamēr omlete ir pannā, tā ir sulīga un gaisīga, bet, tiklīdz uzliec uz šķīvja, tā uzreiz sakrītas un pārvēršas plānā, negaršīgā lupatā. Tam ir iemesls, ko novēršot rezultātu var ievērojami uzlabot.

Iemesls ir gana vienkāršs: omlete nav līdz galam izcepusies.

Lai tā saglabātu savu krāšņumu, tā jāgatavo cepeškrāsnī vai vismaz jāuztur uz mazas uguns zem vāka pannā. Un jāgatavo ilgāk, nekā esam pieraduši:

pēc tam, kad virspuse ir sabiezējusi un pacēlusies, omlete vēl divas līdz trīs minūtes jāpatur uz mazas uguns. Tad ir mazāka iespēja, ka tā sakritīsies.

Vēl viens smalkums: šķīvim, uz kura izklāj pagatavoto olu gardumu, jābūt siltam. Uz auksta šķīvja tā strauji atdziest un arī saplok.

Smelies iedvesmu gardām omletēm:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu