Neizmet - iestādi: dod iespēju ingveram!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Vai arī tev rudens un ziemas mēnešos ingvera sakne ir neatņemama virtuves produktu sastāvdaļa? Ja tā, tad ļoti iespējams, ka esi starp tiem, kuri nopērk vairāk un kāda sakne mēdz aizmirsties plauktā, kur ar to var notikt brīnumainas lietas!

Brīnumi? Jā! Ingvers arī tavā virtuvē var "atdzīvoties"!

Ilgi atstājot ingvera sakni virtuvē, siltumā, tā saasnos - tas notiek tādēļ, ka ingveram patīk noēnotas vietas, siltums un mitrums, kāds bieži vien ir virtuvē ziemā.

Ja nevēlies, lai ingvers sāk zaļot, to ieteicams likt ledusskapī, siltākajā daļā - durvju plauktiņos.

Tomēr atmodušos ingveru var iestādīt puķupodā un līdz vasarai izaudzēt eksotisku augu, kas dārzā izcelsies ar burvīgu aromātu.

Jāteic, ka apzināti ingveru ir ieteicams stādīt un sākt audzēt ziemas beigās vai agrā pavasarī, taču nekas traģisks nenotiks, ja eksperimentēsi ar sadīgušajām ingvera saknēm jebkurā laikā.

Ingvera sakni var sadalīt vairākās daļās vai podā likt visu neparastās formas "kartupeli". Sāc ar podiņa izvēli - ingveru stādi plastmasas vai māla podiņā ar caurumiem pamatnē un izvēlies minerālvielām bagātinātu augsni. Pārklāj augu ar piecus līdz desmit centimetrus biezu augsnes kārtu un kārtīgi aplaisti - ingvers ir mitrumu mīlošs augs, neļauj tam iekalst - tad tas nīkuļos.

Ideālā temperatūra ingveram ir līdz +25 grādiem pēc Celsija, tāpēc tas labprāt augs istabā, it īpaši, ja mājoklī ir centrālapkure, kuru pārvaldnieki netaupa un darbina uz pilnu jaudu. Pavasarī augu drīkst palutināt ar šķidro komplekso mēslojumu.

Vasarā un siltajās pavasara dienās ingveru drīkst nest siltumnīcā vai pat stādīt dobē vietās, kur parasti valda bezvējš un dozēts saules apgaismojums - ingveram tieši saules stari pie sirds neies.

No laika, kad virs augsnes parādās pirmie stublāji, līdz sakņu novākšanai paiet astoņi līdz desmit mēneši. Tad šīs saknes var attīrīt, izmantot tēju gatavošanā, pārtikā vai noglabāt atkārtotai stādīšanai.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu