Iepazīsimies, kuskuss! Tas ir bagātīgs šķiedrvielu un B vitamīna avots - rupji kapāti kviešu graudi, kas apviļāti kviešu miltos. Atšķirībā no tradicionālajiem griķiem un rīsiem kuskusa pagatavošanai ir nepieciešamas vien dažas minūtes; to vienkārši pārlej ar verdošu ūdeni un zem vāka uzbriedina. Ideāls risinājums ātrām, gardām un sātīgām maltītēm!
Kas ir kuskuss un ko no tā pagatavot: 14 receptes vakariņām uz ātru roku
"Pliks" kuskuss ir bezgaršīgs, tāpēc droši var “spēlēties”, pievienojot visdažādākās garšvielas, garšaugus, žāvētus augļus, riekstus, dārzeņus un citus labumus. Vēl labākam rezultātam kuskusa graudiņus iesakām pārliet ar dārzeņu vai gaļas buljonu. Kuskusu var baudīt gan siltā, gan aukstā veidā, tādēļ kuskuss noderēs gan kā pamats figūrai draudzīgiem dārzeņu salātiem, piešķirot tiem sātīgumu, gan kā piedeva gaļas vai zivju ēdieniem.
Lūk, 10 receptes kuskusa iepazīšanai un iemīlēšanai!