Medus pasaulē viltotāko produktu topa augšgalā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Beautiful landscape/Shutterstock.com

Salds, garšīgs un veselīgs, ja vien nav viltojums. Kā Latvijas Radio raidījumā “Zināmais nezināmajā” atklāja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes Analītiskās ķīmijas katedras zinātniskais asistents Krišs Dāvids Labsvārds, medus ir viens no visvairāk viltotajiem pārtikas produktiem. 

Medus ir vērtīgs dabīgais saldinātājs, kura cena arī ievērojami atšķiras no tā mākslīgajiem izstrādājumiem. Tieši finansiālā puse ir iemesls, kas neskaitāmi daudz uzņēmumiem ir radījusi vēlmi krāpties, tādējādi ierindojot medu pasaulē viltotāko produktu topa augšgalā.

“Tas ir neoficiālais rangs par viltotākajiem produktiem pasaulē. Medus neoficiāli tiek ierindots trešajā vietā aiz olīveļļas un piena,” stāstīja Labsvārds.

Kā vēsta portāls "LSM", pasauli ir savulaik pāršalkuši skaļi skandāli, kuros atklāti apjomīgi viltojumu gadījumi, kuros medu atšķaida ar kādu lētāku, mākslīgu sīrupu.

Biškopis Janovs iesaka atrast kādu zināmu biškopi: "Tā tomēr ir reputācija, drošības sajūta un detalizētāka informācija par produktu. Pērc vietējo, un nebūs šāda izaicinājuma."

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu