Profesors Danilāns skaidro: vai kola uzlabo gremošanas procesus? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Vai esi dzirdējis, ka kola nāk talkā, ja ēsts par daudz vai sāp vēders? Kā LTV raidījumam "Revidents" atklāj profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns, kola gremošanu neuzlabo, bet to var malkot pēc svētkiem, lai atvieglotu organisma atjaunošanos.

Līdzīgi kā minerālūdens, arī iecienītā, saldā limonāde kola, nelielos daudzumos satur sāļus un minerālvielas, kas var palīdzēt ķermenim atjaunoties nākamajā dienā pēc svētkiem. Tomēr, atšķirībā no minerālūdens, šis dzēriens satur arī krietnu devu cukura, kas palīdz šīm vielām labāk un ātrāk uzsūkties.

“Kolā ir sūkņi – nātrija glikozes sakabinātie sūkņi. Nātrijs netiek iekšā, ja nav glikozes. Akūtā brīdī, kolu dzert ir labāk nekā ūdeni vai minerālūdeni. Galvenais ir sāļu zudums, nevis ūdens zudums,” stāstīja Danilāns.

Kā profesors norāda, ikdienā priekšroka jebkurā gadījumā ir jādod ūdenim, jo īpašie personām ar paaugstinātu ķermeņa masu. Taču kolu noteikti var izmantot kā atbalstu akūtās situācijās, piemēram, pēc caurejas, vemšanas vai karstumā, kad jāatjauno sāļu daudzums ķermenī. 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu