Cep uz pannas un cepeškrāsnī
Asinsdesas uz pannas var izcept ātrāk (var iedurt pāris vietās ar dakšiņu, lai neplaisā apvalks), toties cepeškrāsnī ceptajām vienmērīgi veidojas kraukšķīgāka dabīgā apvalka garoziņa. Cepot uz pannas, kad tā silta, asinsdesu vispirms sadursta ar dakšiņu. Cep no katras puses aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apgrozot. Cepšanas metodes var būt dažādas – var, piemēram, izmantot cepšanai paredzētu stikla trauku, tajā ielejot nedaudz eļļas vai pievienojot kādu citu cepšanai paredzēto taukvielu. Var cept arī bez taukvielām, cepešpannā ieklājot cepampapīru.
Atkarībā no reģiona dažāda izmēra asinsdesu desu pagatavošanā izmanto cūku, liellopa, aitu, pīļu un kazu asinis, kā arī maizi, taukus, kartupeļus, sīpolus, miežu putraimus, auzas. Asinsdesu pildījumā Spānijā, Portugālē un Āzijas valstīs kartupeļi bieži tiek aizstāti ar rīsiem. Apvienotajā Karalistē asinsdesas ir pazīstamas ar nosaukumu “Black pudding”, ir populāras un uzskatītas par delikatesi. Piemēram, pat viesnīcā Londonā tradicionālās angļu brokastis var tikt papildinātas ar asinsdesas šķēli.