Kādu ietekmi glāze vīna atstāj uz ķermeni nākamajā dienā? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: JP WALLET/Shutterstock.com

Glāze vīna pie vakariņām liekas tāda maza niekošanās, kas nekādu skādi nevar nodarīt? Tomēr pat tik neliels apjoms  diennakts laikā var ietekmēt ķermeni un pašsajūtu negatīvi - sākot no miega trūkuma līdz sirdsdarbības traucējumiem, vēsta portāls "Bustle".

"Kad esat izdzēris glāzi vīna, alkohols ātri uzsūcas asinīs un pārvietojas pa visu ķermeni. Neliels daudzums uzsūcas mazos asinsvados mutē, bet lielākā daļa tiek absorbēta asinīs no kuņģa un tievās zarnas," stāsta medicīnas doktore Neha Pataka.

Aknas pārstrādā alkoholu ar ātrumu aptuveni viens dzēriens stundā, kas nozīmē, ka līdz brīdim, kad pamostaties nākamajā rītā, jūsu viens dzēriens ticis rūpīgi pārstrādāts.

Ne visiem organisms alkoholu apstrādā vienādi vai ar tādu pašu ātrumu. Alkohola ietekme pēc 24 stundu perioda ir atkarīga no tā, cik ātri tavs ķermenis var sadalīt alkoholu, vai to dzēri tukšā dūšā, kā arī - cik ātri  dzērienu baudīji.

Ja dzer vīnu reizi mēnesī, iespējams, sajutīsi sekas ātrāk un intensīvāk nekā kāds, kuram dažas reizes nedēļā pēc darba ir svēta lieta izdzert glāzi vīna. Ēdiens, īpaši taukains, aizkavēs dzēriena sadalīšanās ātrumu.

Izvēlētais vīna veids arī var ietekmēt reakciju. Ja esi ļoti jutīgs pret sarkanvīna histamīniem - sarkanajā var būt līdz pat 200% vairāk histamīnu nekā baltajā vīnā, tad vakars var beigties ar galvassāpēm jau apmēram pēc 15 minūtēm.

Ja galvassāpes rodas pēc vienas vīna glāzes, varētu būt laiks runāt ar savu ārstu par alerģijas testu.

Tomēr sarkanvīnam ir arī zināmas priekšrocības. Sarkanvīnā esošie polifenoli izraisa slāpekļa oksīda izdalīšanos, kas varētu atslābināt kuņģi un palīdzēt gremošanai. Tu varētu sajust paaugstinātu sirdsdarbības ātrumu un asinsspiediena izmaiņas, taču tās pazudīs diezgan ātri.

Viena glāze vīna var dehidrēt ķermeni, ja pirms dzeršanas neesi dzēris gana daudz ūdens. Domāšanas, koordinācijas un atmiņas izmaiņas, iespējams, atrisināsies līdz nākamajai dienai.

Joma, kur viena glāze vīna patiešām var iedragāt normālo ritmu, ir miegs. Alkohols var izraisīt miega traucējumus, tāpēc nākamajā dienā vari būt vairāk noguris.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu