Kāpēc ledeņu kociņos ir caurumi?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Yuriy Golub/Shutterstock.com

Katrs no mums vismaz reizi mūžā noteikti ir baudījis apaļo ledeni uz kociņa. Kad konča apēsta, rokās paliek kociņš, kuru dažreiz rotā pat 3 caurumi - abos galos un vēl viens sānā. Vai arī tu esi domājis, kam tie paredzēti?

Viena no versijām, kas daudziem ir ienākusi prātā pēc ledenes notiesāšanas, - svilpe, tā noteikti ir svilpe, bet nekā - pūt, cik gribi, nekas nesanāks.

Viss ir daudz vienkāršāk un tehniskāk. Ņemam kā piemēru visiem zināmās Chupa Chups konfektes. Kad esat kādu nosūkājis, var pamanīt nelielu kvadrātveida caurumu kociņa sānā, ko iepriekš slēpa pati ledene. Šajā caurumā konfekšu ražotāji faktiski iekausē ledeni. Tas nodrošina, ka konfektes paliek piestiprinātas pie kociņa, nevis pie mazākās ārēju faktoru ietekmes atdalās un nokrīt no tā.

Foto: Mathilde Langevin/Unsplash.com

Portāls "Reader`s Digest" min vēl vienu iemeslu, kāpēc kociņa abos galos ir pa caurumam, - drošība. Gadījumā, ja bērns ar konfekti aizrītos, šie caurumi ļautu kaut nedaudz ievilkt gaisu. Gana ticams iemesls, tomēr jāņem vērā, ka gaiss caur kociņu neplūdīs, ja nebūs brīvs arī augšējais caurums. Jebkurā gadījumā - ar ledenēm uz kociņa allaž uzmanīgi, jo īpaši maziem bērniem, kuri labprāt ar šiem kociņiem arī spēlējas.  

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu