Jā, protams, allaž var iegādāties jau gatavu tartara mērci, tomēr, gatavojot pašam, ir iespējams pielāgot garšas tā, lai mērce par visiem 100 procentiem atbilstu tavai gaumei. Kā arī garša tikko pagatavotai mērcei būs svaigāka un tā zivis un jūras veltes izcels, nevis nomāks.
Portāls "Insider" piedāvā jūras velšu restorāna "Hook & barrel" šefpavāra recepti tartara mērcei.
- 2 glāzes majonēzes
- 1 citrona miza
- 1/4 glāzes sasmalcinātu marinējumu (marinēti gurķi vai kaperi)
- 1 ēdamkarote svaigu vai kaltētu garšaugu (piemēram, pētersīļu vai diļļu)
- Pēc gaumes papildu piedevas, piemēram Dižonas sinepes, Vorčesteras mērce, čili mērce - radošums šeit pieļaujams.
Viss vienkārši - no citrona jānorīvē miziņa un jāizspiež sula. Marinējumi smalki jāsagriež. Ja izmanto svaigus zaļumus, tie jāsasmalcina.
Kad smalkie darbiņi padarīti, tad tam visam pievieno majonēzi un pēc garšas, vēlmes un patikas papildina ar sinepēm, čili mērci, Vorčesteras mērci vai visiem šiem komponentiem pēc garšas, t.i., pa druskai pievieno, samaisi un nogaršo.