Kā pagatavot tartara mērci no sastāvdaļām, kas, visdrīzāk, ir tavā ledusskapī?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: New Africa/shutterstock.com

Tartara mērce, kas ir labāk zināma kā piedeva dažādiem zivs un jūras velšu ēdieniem, ir viegli pagatavojama mājās. Lai arī receptes atšķiras un tiek pielāgotas tam, ar kādu ēdienu plāno to pasniegt, galvenie produkti lielākoties paliek nemainīgi - majonēze kā pamats, kaut kas marinēts, kaut kas skābs un noteikti kāds garšaugs.

Jā, protams, allaž var iegādāties jau gatavu tartara mērci, tomēr, gatavojot pašam, ir iespējams pielāgot garšas tā, lai mērce par visiem 100 procentiem atbilstu tavai gaumei. Kā arī garša tikko pagatavotai mērcei būs svaigāka un tā zivis un jūras veltes izcels, nevis nomāks.

Portāls "Insider" piedāvā jūras velšu restorāna "Hook & barrel" šefpavāra recepti tartara mērcei.

Kas nepieciešams:

  • 2 glāzes majonēzes
  • 1 citrona miza
  • 1/4 glāzes sasmalcinātu marinējumu (marinēti gurķi vai kaperi)
  • 1 ēdamkarote svaigu vai kaltētu garšaugu (piemēram, pētersīļu vai diļļu)
  • Pēc gaumes papildu piedevas, piemēram Dižonas sinepes, Vorčesteras mērce, čili mērce - radošums šeit pieļaujams.

Viss vienkārši - no citrona jānorīvē miziņa un jāizspiež sula. Marinējumi smalki jāsagriež. Ja izmanto svaigus zaļumus, tie jāsasmalcina.

Kad smalkie darbiņi padarīti, tad tam visam pievieno majonēzi un pēc garšas, vēlmes un patikas papildina ar sinepēm, čili mērci, Vorčesteras mērci vai visiem šiem komponentiem pēc garšas, t.i., pa druskai pievieno, samaisi un nogaršo.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu