Cieti vārītas olas
Vienai porcijai Koba salātu būtu pilnībā jāpietiek ar vienu cieti vārītu olu. Olas ne tikai palielina šo salātu olbaltumvielu saturu, to dzeltenums piešķir smalku garšas noti.
Kāda nianse – jā, olas jāvāra un to dzeltenumam ir jābūt stingram, bet tās noteikti nevajadzētu pārvārīt. Izcili, ja dzeltenums visur ir stingrs, bet pie baltuma gaišāks, vidū košāks.
Dārzeņi
Lapu salāti ir šo salātu pamatsastāvdaļa. Ledussalāti jeb iceberg ir populāra izvēle tieši to kraukšķīgās tekstūras dēļ. Bet izmantot var arī romiešu vai endīvijas salātus.
Kubiņos vai smalkās daiviņās sagriezti svaigi tomāti salātiem piešķir patīkamu saldenskābenumu, savukārt sarkanie sīpoli – vieglu pikantumu.
Ja neesi svaiga sarkanā sīpola cienītājs, to var aizstāt ar maurlokiem, lociņiem vai maigo šalotes sīpolu, bet tādā daudzumā, lai šie produkti nenomāc pārējās sastāvdaļas.
Siers
Drupināts zilais siers, īpaši Gorgonzola, tradicionāli ir bijis Koba salātu izsmalcinātākā sastāvdaļa, kas piešķir spēcīgu garšu. Ja neesi šo tipa sieru cienītājs, to var aizstāt ar Čedaras sieru.
Avokado
Šo sastāvdaļu neievietojām dārzeņu sarakstā, jo avokado ir teju obligāts šajos salātos, jo tas piešķir bagātīgu krēmīgu tekstūru, kas lieliski balansē ar kraukšķīgo bekonu. To var glīti sagriezt šķēlītēs vai vidēja izmēra kubiņos.
Mērce
Mūsdienās restorāni Koba salātus pasniedz, sākot ar zilā siera mērci un beidzot ar avokado rančo mērcēm, bet klasiski tie pasniegti ar labu vinegreta mērci, kam ir labs iemesls: tieši etiķa skābum palīdz līdzsvarot bagātīgo tauku saturu, kuru piešķir bekons, siers un avokado.
Vai Koba salātus vajadzētu maisīt?
Salātu samaisīšana nodrošina to, ka mērce vienmērīgi apķers visas salātu sastāvdaļas, bet, ņemot vērā, ka šeit tiek izmantots avokado un siers, kas var nesimpātiski izšķīst, labākā izvēle būtu salātu mērcē samaisīt lapu salātus, pārējās sastāvdaļas glīti izkārtot uz tām un mērci pasniegt atsevišķā trauciņā klāt, lai katrs var papildināt ar sev tīkamo daudzumu.