Ģeniālā vienkāršība: metode, kā tomātus uzglabāt svaigus pat nedēļām ilgi (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Fotokostic/Shutterstock.com

Izklausās nereāli, jo mīksts tomāts no siltumnīcas jau pēc divām dienām sāk bojāties? Viss ir iespējams, ja zināma pareizā metode un ir iespējams nodrošināt tomātiem nepieciešamos uzglabāšanas apstākļus.

Protams, tomātus ēdam svaigus, lielu daļu, lai uzglabātu, gardi sapildām burkās visdažādākajos veidos. Tiem, kuriem lielākas saldētavas, tomātiem vieta tiek atvēlēta arī tur. Bet svaigus? Vai var ilgstoši uzglabāt svaigus? Var!

Nekā grūta un sarežģīta. Viss sākas ar atbilstošu tomātu izvēli. Tiem jābūt stingriem, nedrīkst būt nekādu bojājumu pazīmju. Ideāli, ja tie tikko novākti un pat ir nedaudz zaļāki, nekā gribētos uzreiz notiesāt. Vislabāk šādai glabāšanai izvēlēties ražas pēdējos augļus, jo tad tos varēsi tiešām baudīt gluži vai ziemā.

Nākamais etaps - ietīšana avīzē. Jā, katrs auglis ir jāiesaiņo avīzē, tad jāliek kādā kastē, bet vēlams vienā kārtā. Ja vieta neļauj, tad maksimāli divās, lai augšējās kārtas tomātu svars nesāktu bojāt apakšējo kārtu. Portāls "Novate" vēsta, ka tieši krāsa, kas izmantota tipogrāfijās avīžu drukāšanai, pasargā tomātus no bojāšanās.

Tomēr avīze nav vienīgais. Svarīga arī temperatūra. Tomāti jāuzglabā prom no tiešiem saules stariem, vēsumā. Pagrabs būs vislabākā izvēle. Ja mājās nav pārāk karsts, tad var mēģināt arī kādā vēsākā stūrī.

Ņem vērā! Tomātu šķirnes ir ļoti atšķirīgas, un reizēm tomātam ir ar aci nepamanām bojājums, tāpēc tomāti reizi nedēļā ir jāpārskata un, ja kāds tomēr sācis bojāties, - nekavējoties jāizmet, jo, ja sāk bojāties viens, drīz tas ietekmēs arī pārējos.

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu