Latgales iepazīšana, to izgaršojot, nebūt nav mazāk aizraujoša par dabas ainavu apjūsmošanu vai arhitektūras pieminekļu izpēti! Sadarbībā ar Latgales Tūrisma asociāciju un Latgales kulināra mantojuma centru piedāvājam idejas, ko nobaudīt un apskatīt maršrutā Līvāni-Daugavpils-Aglona-Rēzekne.

Virtuves tradīcijas Latgalē ir bijušas cieši saistītas ar gadalaiku maiņu. Saules atspulgs sviesta pikā, mīcīto kartupeļu pauguriņi, no kuru skata siekalas saskrien mutē, zemes brūnums kūpinātas gaļas šķēlē un rudzu maizes garozā. Parasti tie ir bijuši vienkārši ēdieni, jo laukos nekad nav bijis daudz laika, ko veltīt ēdiena gatavošanai.

Laiki mainās, un tiem līdzi arī tradīcijas un ēšanas ieradumi. Mūsdienu Latgales kulinārais mantojums ir vēl aizvien neizzināts un aizvien atšķirīgs. Jaunie Latgales ēdieni jeb, kā tos tagad dēvējam, kulinārā mantojuma ēdieni, ir vairs ne tik sātīgi, tie ir modernāki un izdomā bagātāki.

Ir laiks ieplānot ceļojumu, lai iepazītu Latgales garšas un, uzzinot receptes, iemācītos pagatavot dažu labu tradicionālo Latgales ēdienu!

Rēzekne

Gastronomiskais piedzīvojums “Izgaršo Rēzekni caur grūbām”.

Vai zināji, ka Rēzeknē cilvēkiem piemīt talants savienot tradicionālo ar mūsdienīgo? Ja tevi interesē šādas kombinācijas, un vēlies izgaršot ko īpašu, tad tev noteikti ir jāizmēģina pilsētas gastronomiskais piedzīvojums “Izgaršo Rēzekni caur grūbām” – 29. septembrī Miķeļdienas tirdziņa laikā katram pilsētas viesim būs iespēja izbaudīt grūbu ēdienus pavisam citādos pasniegšanas veidos. Grūbu piedāvājums vairākās pilsētas kafejnīcās pieejams ik dienu.

Plašāka informācija par pasākumu šeit.

Atpūtas vieta “Skaistā Rāzna”

Piestāj pie brīnišķīgā Rāznas ezera un nobaudi svaigi kūpinātu Rāznas ezera zivtiņu vai sātīgu zivju zupu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest