Mīklai nepieciešamās sastāvdaļas:
- 1 kg kviešu miltu;
- 0,5 l bezpiedevu jogurta;
- 1 ēd.k. sodas;
- 1 ēd.k. cukura;
- 1 olas dzeltenums;
- Sāls.
- 600 g suluguni siera (pieļaujams aizstāt ar brinzu vai citiem mīkstajiem sieriem);
- 2 olas;
- Sāls pēc garšas.
- Olas (adžāru hačapuri versijai).
Vispirms jāpagatavo mīkla, un te nu diskusiju nav – tā ir jogurta mīkla. Tiesa, jāņem vērā, ka Gruzijas piena produkti atšķiras no tiem, kas pieejami pie mums, un turienes lauku jogurts mūsu izpratnē varētu būt kaut kas starp jogurtu un rūgušpienu. Līdz ar to
var mīklas pagatavošanā izmantot bezpiedevu jogurtu vai atšķaidīt to ar rūgušpienu proporcijā 50:50.
Var izmantot arī tikai rūgušpienu, taču pieredze rāda, ka tādā gadījumā mīkla zaudē savu īpašo daudzslāņaino struktūru.
Tātad, jogurtam (vai jogurta un rūgušpiena maisījumam) pievieno olas dzeltenumu, cukuru un sāli, kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus, sodu (vai pavisam mazliet rauga), rūpīgi un ilgi mīca. Atstāj uzbriest vismaz vienu stundu.
Kamēr mīkla gatavojas, sagatavo pildījumu. Te var rasties problēma – īstajam gruzīnu hačapuri būtu jāizmanto suluguni - siers, kas tiek gatavots no aitas piena, taču tam, ko par suluguni dēvē Latvijas tirgos un veikalos, ar īsto Gruzijas suluguni ir visai maza līdzība. Ieteikums –