Bruņotie spēki aicina nesēņot Ādažu poligonā; beku vietā var tikt pie pamatīga naudassoda (1)

TVNET
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Zane Bitere/LETA

Nav žēl mežā augošo sēņu un ogu, taču ir nopietnas raizes par cilvēku drošību un pat dzīvību, dabas veltes lasot militārajā objektā, tai skaitā Ādažu poligonā, vēsta vietne sargs.lv.

Kā atzīst NBS Militārās policijas Drošības pārvaldes Vispārējās drošības nodaļas priekšnieks kapteinis Jānis Vīcups, kurš ir atbildīgs ne tikai par daudznacionālo sabiedroto spēku Militārās policijas Koordinācijas centra vadīšanu, bet arī par likumības ievērošanas uzraudzību un preventīvām aktivitātēm Ādažu garnizonā, ir novērots, ka daudzus pārgalvīgos sēņotājus no atkārtotas atrašanās neatļautā vietā neatturot pat soda naudas apmērs, kas kopš 2020. gada sasniedz jau 1500 eiro.

Rudens velšu – ogu un sēņu – sezonai turpinoties, Latvijas bruņotie spēki atgādina, ka par atrašanos militāro objektu teritorijā iedzīvotājiem var nākties šķirties pat no 1500 eiro lielas soda naudas.

Militāros objektus apzīmē ar zīmi, kas ir taisnstūra veida laukums baltā krāsā ar uzrakstu lieliem burtiem melnā krāsā “MILITĀRAIS OBJEKTS”. Tomēr kapteinis J. Vīcups novērojis, ka

ne zīmes esamība pie Ādažu poligona, ne bargie sodi atsevišķas iedzīvotāju grupas neattur no atkārtotas došanās uz neatļautu teritoriju.

Pagājušajā gadā Militārā policija veica pārsvarā preventīvo darbu ar personām, kas neatļauti atradās Ādažu militārā poligona teritorijā. Administratīvo pārkāpumu process tika sākts un sodi piespriesti tikai gadījumos, ja persona atkārtoti izdarījusi pārkāpumu un patvaļīgi iekļuvusi militārajā objektā.

Kopumā 2020. gadā Militārā policija preventīvo pasākumu ietvaros konstatējusi aptuveni 500 pārkāpumu saistībā ar iekļūšanu Ādažu garnizona militārajā poligonā.

Kā saka kapteinis J. Vīcups, karavīriem jau neesot žēl, ka mežā tiek lasītas sēnes, bet nesankcionēta atrašanās militārajā objektā var radīt draudus personas drošībai. Poligons ir vieta, kur bruņotie spēki trenējas, notiek militāras mācības, tai skaitā šaušanas apmācības,

līdz ar to atrasties šajā teritorijā ir bīstami, un tam var būt neatgriezeniskas sekas.

“Esmu pārliecināts, ka vairums cilvēku, izlasot šo rakstu, noteikti negribēs vairs “zelta rudens” vietā iegūt “zelta” sēnes vai sprāgstošu lādiņu sēņu grozā,” ar humorā balstītu patiesības devu saka kapteinis J. Vīcups.

Informācija ņemta no vietnes sargs.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu