Kad sagaidīta ķiploku jaunā raža, jādomā, kā tos vislabāk saglabāt ziemas krājumiem. Nereti gadās, ka ar laiku stingrās ķiploku galviņas sažūst, sapelē vai sāk asnot. Mums padomā ir vienkāršs paņēmiens, kas ļaus ne vien saglabāt ķiploku svaigumu un ņipro aromātu līdz nākamajai ražai, bet arī krietni atvieglos ēst gatavošanu.
Vienkāršs un ērts veids, kā saglabāt ķiplokus ziemai (2)
Lūk, darbu gaita!
Sarūpē un izmazgā aizskrūvējamas neliela tilpuma burciņas. Nomizo ķiplokus. Liek tos blenderī, pievieno pāris šķipsnas sāls. Sablendē viendabīgā masā, liek burciņās, pārlej ar olīveļļu un aizvāko.
Burciņas saliek saldētavā un pēc nepieciešamības pa vienai atlaidina, pārliekot no saldētavas uz ledusskapi.
Šādi sagatavoti ķiploki ir bezgala ērti lietošanā. Kā zināms, šo garšaugu virtuvē nākas izmantot teju katru dienu, un ir visnotaļ kaitinoši, ka jau atkal jāķeras pie mizošanas un smalcināšanas. Nu atliks tikai ar karotīti izķeksēt no burciņas nepieciešamo ķiploku daudzumu un pievienot mērcei, zupai, sautējumam vai citam ēdienam.
Veseli ēduši!