Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Alsunga

Foto: Publicitātes foto

Ko gardu nobaudīt Alsungā?

“Trīs labas lietas”

Skaidrīte Nagliņa

“Zeijas”, Alsunga, +371 26032206

Piedāvājumā: ar visu mizu vārīti kartupeļi (apaļ' rāceņ'), uz oglēm cepta siļķe ar rūgušpienu, piena sakņu zupa, skābputra, sklandrauši, suit' skābmaiz'. “Zeiju” mājās sklandrauši cepti vairāk nekā trīs paaudzēs, recepte ir pārmantota un joprojām izmantota. Sklandraušus varēs nobaudīt un iemācīties izcept. Varēs apskatīt gotiņas, ieelpot svaigu gaisu, pamērcēt nogurušās kājas dīķī un apskatīt dažas Padomju laika tehnikas vienības.

Foto: Publicitātes foto

“Bumbuļmaize”

Ingrīda Jēkabsone

“Zemgaļi”, Zemgaļi, Alsunga, +371 22847232

Piedāvājumā: skābeņzupa, gaļas bumbas, rupjmaizes kārtojums, vaniļas mērces saldais, lauku tortes, plātsmaizes, pīrāgi, maize. Sev tīkamu nodarbi varētu atrast gan lielie, gan arī paši mazākie apmeklētāji – cept maizi, ko ēst siltu ar medu un sviestu, klāt piedzerot tēju, kas salasīta laukos. Ēdienkartē būs arī gaļas bumbas, kas izpelnījās atzinību arī pagājušajās “Māju kafejnīcu dienās”. Varēs vārīt ne tikai zupu, bet arī nobaudīt “Bumbuļmaizes” saldumus. Gardumus varēs arī paņemt līdzņemšanai.

Foto: Publicitātes foto

“Janc’s Rijā”

Inga Šēna-Laizāne

Ziedulejas iela 3 (Rija), Alsunga, +371 29446594

Piedāvājumā: mājas nūdeļu zupa ar vistu, piena sakņu zupa ar siļķi, aukstā zupa, sēņu (gaileņu) zupa, saldo ķiļķēnu zupa, rasols, rauši (speķa rauši, sklandrauši, biezpiena rauši), pīrāgi (kartupeļu, kāpostu, ogu), biskvīta kūka, cepumi, skābputra, suitu pļavās vākta zāļu tēja, kafija, aukstais dzēriens. Pulksten 10.00 varēs baudīt vistas zupu ar mājas nūdelēm, savukārt tās pagatavošanas meistarklasē varēs piedalīties pulksten 12.00. No pulksten 14.00 – piena sakņu zupa ar siļķi, kas ir īsts suitu tradicionālais ēdiens. Pulksten 16.00 – gardā gaileņu zupa. Visas dienas garumā būs pieejami saldie ķiļķeni un aukstā zupa, pašu cepta maize, rasols. Pulksten 11.00 fona mūziku sarūpēs Suitu dūdenieki un pēcpusdienā – Suitu sievas.

Foto: Publicitātes foto

“Mūsmājas”

Anita Punclava

Raiņa iela 20, Alsunga, +371 26062523

Piedāvājumā: zeltaino cepurīšu zupa (gaileņu zupa), jūras veltēm pildītā, krēmīgā un uz ugunskura gatavotā zivtiņzupa, saldās burbuļvafeles ar piedevām, māju badpankūkas, sātīgas siera vafeles ar piedevām sāļuma mīļotājiem, “Mūsmāju” sierīgā siltā mērce ar mājās gatavotiem načo, saldais burkāna kruasāns (pildīts ar augļiem un karameli vai augļiem un biezpienu), sāļais burkāna kruasāns (pildīts ar sieru un šķiņķi), ribiņas ar spinātu biezeni un dārza salātiem, mājas kotletes ar piedevām, vasaras kokteilis “Lustīgā lakstīgala”, “Mūsmāju” mammas gatavotās kūkas un gardumi, sklandrauši, saldskābmaize, pavlovas. “Uzmini nu” mazā uzkoda, kas remdēs izsalkumu gan mazākiem, gan lielākiem savā bagātīgajā pildījumā. Arī paši mazākie nav aizmirsti, tādēļ īpašs komplektiņš būs arī viņiem. Gardumus varēs arī iegādāties un paņemt līdzi.

Foto: Publicitātes foto

“Ciemos pie Dzidras”

Dzidra Vecarāja

Raiņa iela 23, Alsunga, +371 28879828

Piedāvājumā: četru veidu senlaiku sklandrauši medū, skābmaize, trīskārtainā mājas kūka ar aveņu, zemeņu un rabarberu ievārījumu, kafija.

Foto: Publicitātes foto

“Šmāliņ’ Gārdum”

Anita Legzdiņa

“Šmāliņi”, Alsunga, +371 29796825

Piedāvājumā: dārzeņu – tomātu zupa ”Saimnieka meistarstiķis”, dažāda veida kūkas, rauši un bulciņas ar piedevām saimnieces gaumē, pankūkas “Inženiera prieks”. “Šmāliņu” sētā, kur beidzas Alsunga un sākas Užavas paliene, būs gaidīti visi, kas vēlas smelties spēku dabā – dziļa meža pašā vidū, simtgadīgu ozolu paēnā. Varēs apskatīt, samīļot un pacienāt mājdzīvniekus ar viņu iemīļotajiem našķiem. Ciemiņus priecēs mājputnu balsis, kaziņu ģimene, kā arī JSK “Morfijs” sporta zirgi, ar kuriem varēs doties izjādē. Piedzīvojumu meklētājiem būs iespēja pastaigāties pa spēļu taku, kurā noskaidrosies, kurš ģimenē ir visizveicīgākais un atjautīgākais.

Foto: Publicitātes foto

“Eglenieki”

Ināra Veisa

“Eglenieki”, Eglenieki, Alsunga, +371 26483938

Piedāvājumā: ķirbju – kartupeļu plācenīši ar ķiploku – jāņogu mērcē marinētu vistas fileju, ķirbju kūka ar citronu glazūru un ogu mērci, piparmētru – citrona dzēriens, stiprāks ogu uzlējums. Mājas kafejnīca izveidota vietā ar vairāk nekā 150 gadu senu dzimtas vēsturi, kur joprojām saimnieko dzimtas pēcteči. “Eglenieki" ir īstā vieta, kur iegriezties, lai baudītu sirsnīgu cilvēku viesmīlību un gardu maltīti no dārzā izaugušajiem labumiem, kas gatavoti uz ugunskura. Viesus priecēs muzikāls fona pārsteigums.

Foto: Publicitātes foto

“Mežvidu labirints”

Daiga Kalniņa, Laila Puķīte

Mežvidu labirints, “Mežvidi”, Alsunga, +371 29474677, +371 29378914

Piedāvājumā: gaileņu zupa, ugunskurā cepti kartupelīši ar piedevām (dārzeņi, zaļumi, mērcīte), saldā ķiļķenu zupa, vistas buljons ar piedevām, dārzeņi, maize, burkānu ievārījums, medus, kafija, medus kūka, sklandrauši, kēksiņi, zefīri, smilšu mīklas cepumi, sēnītes, vāverītes, riekstiņi, čiekuriņi. Gastronomiskā izrāde, “Meds un borkants ontlīgā zostē” 3 cēlienos ar prologu un epilogu. Stāsts visas dienas garumā ar bērnības garšu, kur galvenajās lomās ir lieknes pļavu smiltīs audzis sulīgs burkāns un pēc suitu vareno mežu viršiem smaržojošs medus. Galveno varoņu stāsts pareizās devās bagātināts ar suitu mūzikas instrumentu skaņu mērci. Stāstam intrigu piedod otrā plāna lomu tēlotāji, kas epizodiski, bet spilgti ievij negaidītus pārsteigumus gastronomiskajā izrādē, kurā tiek iesaistīti arī visa vecuma skatītāji, palīdzot galvenajiem varoņiem “Mežvidu labirinta” līkločos. Visas dienas garumā būs pieejami suvenīri par burkānu tēmu, notiks burkānu zaptīšu degustācija un būs pieejamas suvenīru izmēra burciņas. Dienu papildinās uzdevums “Medus un burkāna meklēšana labirintā”, kurā bērniem būs iespēja spēlēties mazliet nepieradinātajā rotaļu laukumā, kā arī iziet labirinta uzdevumus.

Foto: Publicitātes foto

“Zaļās dzirnaviņas”

Jana Štūlberga

“Dreimaņi”, Alsunga, +371 29689993

Piedāvājumā: omlete un burkānu sula, ķiļķenzupa ar svaigi ceptu saldskābmaizi, maizes zupa ar augļiem un putukrējumu. Trīs saimnieces – Jana, Gita un Ilona – gaidīs lielus un mazus apmeklētājus kafejnīcā, kas notiks bioloģiskajā lauku sētā, kur koncertu sniegs gaiļi un piebalsos vistas, par jautrību visas dienas garumā gādās 7 kaķi. Meistarklases (pulksten 12.00; 15.00; 18.00): Mīklas savaldīšana – “Mini maizītes cepšana”, Līko gurķu dresūra – “Iestūķē savu vasaru burciņā”.

Foto: Publicitātes foto

“Spanga”

Lidija Jansone

Kafejnīca “Spanga”, “Gāčas", Alsunga, +371 26010239

Piedāvājumā: svaigpiena siers, skābeņzupa, mundierī cepti kartupeļi ar “leiti”, spangķocīši, sklandrauši, “Rankainie pankopi” ar zemenēm, alus, tēja, kafija. Iespēja izbaudīt senās Kurzemes viensētas burvību, pasēžot senas klētiņas pavēnī, baudot pašbrūvētu alu ar sieru un klausoties šo māju senatnes stāstos, vēstījumā par te tapušajām filmām, suitu kristību un kāzu paražām.

Foto: Publicitātes foto

“Pie vecās suitens”

Ilze Bērziņa

Klēts Bērzu ielā (Aizputes iela 3), Alsunga, +371 29538267

Piedāvājumā: virs ugunskura vārīta biežu zupa, āra pannā cepti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, bietes, paprika, puķkāposti), ceptas desiņas, plātsmaize, kafija, zāļu tēja. “Pie vecās suitens” visas dienas garumā būs kā skudru pūznī – darbosies kafejnīca un varēsiet baudīt dažādas izklaides gan klētī, gan pagalmā, gan dārzā un tirgošanās ar suitu labumiem. Notiks muzikāli fona priekšnesumi – pulksten 12.00 uz skatuves kāps suitu dūdinieki, no pulksten 13.00 būs sadziedāšanās ar suitu sievām. Klētī visas dienas garumā īpašā gaisotnē varēs klausīties suiteņu stāstiņus. Dārzā notiks “Suitu Draugu spēle” ar krustvārdu mīklas un orientēšanās elementiem.

Foto: Publicitātes foto

“Saulrieta krasts”

Santa Niedra

Dienvidstacija 4, Alsunga, +371 26827830

Piedāvājumā: zupa – “Vidzemnieces kartupeļu klimpu zupa”, pamatēdiens – medījuma gaļas kupāti, fritētas Baltijas jūras salakas, piedevas – cepti jaunie kartupeļi, grilēti dārzeņi, deserts – Kārtainais ogu krēms, mājas biskvītkūka, groziņi, sklandurauši, dzērieni – dabīgais ogu sulas dzēriens, raudzēta bērzu sula. Piedāvājums bērniem un pusaudžiem: pica ar tomātiem un sieru, pica ar desu un sieru, pica ar šķiņķi un gailenēm. Atrašanās vieta – senajā jūras krastā ar pasakainiem saulrietiem un meža ieloku. Varēs izvēlēties, kur ieturēt maltīti – smalkā pilsētas kafejnīcas terasē vai vienkāršā lauku sētas pagalmā. Īpašais piedāvājums būs “Vidzemnieces kartupeļu klimpu zupa”, kuras recepte mantota no paaudzes paaudzē. Līdzi ņemšanai varēs iegādāties saldskābmaizi, kas cepta īstā maizes krāsnī, saldus un sāļus našķus un dažādus lauku labumus. Mežs tiks pieskandināts ar balsīm un, saulei rietot, varēs vienoties kopīgās dziesmās.

Foto: Publicitātes foto

“Pūralāde”

Mareta Petroviča

Skolas iela 6-3A, Alsunga, +371 20203115

Piedāvājumā: biskvītkūkas, bezē kūkas, pavlovas, plātsmaize, pīrāgi, sklandrauši, mājas cepumi, siļķe, kartupelis, sīpols, rupjmaize, kūpināts speķis, sīpoli, svaigi tomāti, gurķi, paprika u.c. dārzeņi, kafija, tēja, mohito (bezalkoholiskais). Varēs iegādāties rokām darinātus brīnumi, ar ko pašam rotāties un ko citiem dāvināt. Vienā pauniņā iesietas un stūrī noglabātas arī senas un pārbaudītas receptes, tās pa mūsdienu modei no svaigiem, Alšvangā un apkārtnē dabūjamiem labumiem pagatavotas varēs noprovēt “Pūralādē”.

Foto: Publicitātes foto

“Iemaldījies Suitos”

Genovaite Veisberga

“Kurši”, Alsunga, +371 28710395

Piedāvājumā: uzkoda – Varīts kartupēlis ar mizu un Žemaitiškas kastinis (Leišu sveists), pamatēdiens – cepelīni (pasniedz ar skābu lauku krējumu vai čurkstinātu cauraudzi), saldais ēdiens – Varškes pyragaičiai (biezpiena sacepums ar ķīseli), kafija, tēja, mājas sula, ūdens. Mājas saimniece ir dzimusi un uzaugusi Lietuvā, bet pirms vairāk kā 40 gadiem apprecējās ar latvieti. Dzīve viņu ieveda Suitos. Pūrā uz Latviju viņa paņēma līdzi Lietuvas garšu. Ar šo garšu iepazīstinās arī ciemiņus.

Foto: Publicitātes foto

“Ceiņnīca”

Jautrīte Danenberga – Damberga

“Ceiņi”, Alsunga, +371 28930401

Piedāvājumā: uz dzīvas uguns vārīta, garda gaileņu zupa, kraukšķīgas bada pankūkas, svaigi cepta saldskābā un rudzu maize, burkānu un biezpiena “Ceiņu” rauši, “Ceiņu” maizes grauzdiņi. “Ceiņu” mājas – vieta, kur kūsā nerimstoša dzīvība un lauku idille apreibina. Varēs ēst, priecāties un baudīt lauku sētas burvību kopā.

Foto: Publicitātes foto

“Pietura”

Santa Galiņa

Skolas iela 14a, Alsunga, +371 27159522

Piedāvājumā:skābputra ar cūkrāceni un siļķi, kabaču plāceņi ar ķiploku mērci (kabacis, siers, manna, skābs krējums, ķiploks), aukstā biešu zupa (bietes, svaigs gurķis, dilles, loki, olas, desa, sinepes ūdens), profitroļu zupa (vistas buljons ar eļļā vārītām klimpiņām), kēksiņi (milti, sviests, cukurs, kakao, burkāni, cepampulveris, olas), kafija, ūdens u.c. dzērieni. Vieta, kur nesteidzīgi piesēst un atvilkt elpu gan šūpuļtīklā, gan uz ērtām siena ķīpām. “Pietura” ir ģimene, kurai patīk kopā būt un svinēt svētkus, tāpēc visas dienas garumā, katras stundas izskaņā apmeklētājus priecēs ģitārists Jurģis Galiņš ar muzikāliem fona priekšnesumiem.

Foto: Publicitātes foto
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu