Mizot vai nemizot gurķus, ja plānots konservēt?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Krava1987/Shutterstock.com

Klasiski marinēt gurķus ierasti liekam burkās veselus ar visu mizu, lielākus sagriežam gabalos vai daiviņās. Bet jābilst, ka ļoti iecienīti ir arī gurķu salāti, kuros tos griežam šķēlēs. Aktuāls ir jautājums: mizot vai nemizot?

Šī būs tā reize, kad jāsaka, ka nav vienprātības un tāda pareizā vai nepareizā veida, jo ir vairāki faktori, kas ietekmē to, kā būtu labāk darīt.

"Facebook" domubiedru grupā "Mēs gatavojam" ar savu pieredzi un metodēm dalījās cilvēki, kuriem konservēšana nav sveša. Kāds apgalvo, ka vienmēr mizo, cits - nemizo.

Lietotāja Biruta skaidro, ka viņai salātu burciņās parasti dodas gurķi, kas ir izauguši lielāki, tāpēc tos allaž mizo.

Solvita savukārt stāsta, ka agrāk konservēšanai gurķus ir mizojusi, bet šobrīd to vairs nedara, jo tad gurķu šķēlītes sanāk kraukšķīgākas.

Kad tad gurķus labāk mizot?

Ja gurķis ir izaudzis liels un tā miza ir cieta, gurķi iesaka mizot, taču, ja gurķīši mazi un miza nav ārēju apstākļu dēļ kļuvusi cieta, to droši var atstāt.

Grupas biedre Asnate atklāja, ka situācijās, kad gurķa miza nav pārāk cieta, viņa gurķīšus nomizo daļēji, un tam ir kāds labs iemesls:

"gan apetelīgāk izskatās, gan praktiski, jo karsējot redz, kad maina krāsu".

Gurķus mēdz mizot daļēji arī tāpēc, ka burciņā tie uzreiz izskatās košāk un garšīgāk.

Protams, kā jau kulinārijā, lielu lomu spēlē arī gaumes lieta - kādam vienkārši nepatīk miza, tāpēc no tās atbrīvojas, neatkarīgi no tā, vai gurķis liels vai mazs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu