Trīs metodes, kā sasaldēt dilles ilgstošai uzglabāšanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: shutterstock.com

Lai arī svaigus dārzeņus un garšaugus varam iegādāties cauru gadu, nenoliedzams fakts, ka sezonā un tepat audzis viss ir gardāks un aromātiskāks. Īpaši zaļumi. Šoreiz par dillēm - kā tās saldēt, lai ziemā baudītu vasaru.

Ir daudz veidu, kā pagarināt zaļumu mūžu, un saldēšana ir viens no tiem. Zema temperatūra saglabā zaļumu krāsu, aromātu un derīgās īpašības. Noskaidro, kādas ir metodes diļļu saldēšanai. Tomēr der atcerēties, ka saldēt var arī citus zaļumus, piemēram, pētersīļus, rozmarīnu un baziliku.

Kā ziemai sasaldēt veselas dilles

Dilles rūpīgi jānomazgā un kārtīgi jāizžāvē. Saliek plastmasas maisiņos, kas paredzēti saldēšanai, aizver un liek saldētavā. Zaļumi būs kā no dārza, ja tos jau sasalušus nesalauzīsi.

Neaizmirsti ievietot dilles maisiņos nelielās porcijās (ne vairāk kā 150-200 g) un cieši sasiet, lai izveidotu stingru maisiņu ar minimālu gaisa saturu. Iekšpusē uzkrāsies oglekļa dioksīds, un zaļumi labāk saglabāsies.

Kā sasaldēt sasmalcinātas dilles

Nomazgā zaļumus zem tekoša ūdens. Nogriez resnākos kātiņus un nosusini izmantojamo daļu. Sasmalcini un ber maisiņā. Parūpējies, lai maisiņā nav gaisa. Var izmantot arī kastītes, bet pēc iespējas mazākas, jo katru reizi, kad ņemsi ārā no saldētavas dilles, tās saskarsies ar siltumu un ar laiku izveidosies ledus kristāli.

Kā sasaldēt dilles ledus formiņā

Smalki sagrieztus zaļumus ievieto ledus trauciņā, kārtīgi sablīvējot. Pārlej ar ūdeni un liek saldētavā. Ūdens vietā, ja plāno izmantot mērcēs, var pārliet ar olīveļļu. Liek saldētavā. Kad sasaluši, kubiņus pārliek kastītēs vai aizveramos maisiņos un uzglabā, līdz nepieciešams izmantot. 

Cik ilgi var uzglabāt saldētas dilles

Diļļu glabāšanas laiks saldētavā ir no sešiem mēnešiem līdz vienam gadam.

Vienkārši saldētus zaļumus var izmantot kā svaigus - dažādos ēdienos, bet saldētus veidnēs - zupās, sautējumos un mērcēs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu