Astoņas izplatītas kļūdas, ko pieļauj, izmantojot lielo virtuves mikseri

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Dmitry_Evs/Depositphotos.com

Šis lielais mikseris ir kārtīgs daudzu saimnieku un saimnieču palīgs virtuvē. Tomēr ne vienmēr viss izdodas kā iecerēts, jo, kā jau ar katru iekārtu, ir jāzina, kā to vispareizāk izmantot, lai iegūtu labāko rezultātu. Minēsim biežākās kļūdas.

Sāc ar pārāk lielu ātrumu

Mēs zinām, ka pat pieredzējis kulinārs mēdz kļūt mazliet tramīgs, kad vēlas izcept ko pavisam gardu. Bet nekas nav sliktāks par sastāvdaļu ievietošanu miksera bļodā un sākt procesu vislielākajā ātrumā. Milti, piens, sviests vai jebkura cita sastāvdaļa, kas ir bļodā, aizlidos pa visu virtuvi. Turklāt tu riskē sabojāt recepti ar neprecīziem mērījumiem. Vienmēr sāc ar mazāko ātrumu un ļauj sastāvdaļām nedaudz sajaukties, pirms kāpini tempu. 

Nepārbaudi atstarpi no miksera lāpstiņas līdz bļodas dibenam

Ja nekad neesi pārbaudījis šo attālumu, tas kādreiz var rezultēties ar sliktu scenāriju. Pārāk lielas atstarpes dēļ mīkla var nesajaukties pilnvērtīgi un bļodas dibenā paliks neiejaukti produkti. Ja šis attālums būs pārāk mazs, tiks skrāpēta bļoda. Bet tas ir koriģējams, jo šī atstarpe vairumam mikseru ir regulējama, tāpēc atliek vien pievērst uzmanību un, ja nepieciešams, kļūdu labot. 

Neatdzesē bļodu

Putukrējums negrib putoties? Mēģini uz dažām minūtēm ielikt trauku (un tā stiprinājumu!) saldētavā. Papildu aukstuma trieciens palīdzēs ātri vien saputot produktu gaisīgu.

Pagarinātāja izmantošana

Ir vilinoši pievienot visas virtuves ierīces pagarinātājam, lai viss pie rokas un nav jādomā, kur likt aparātus, lai tos pieslēgtu strāvai. Tomēr, ja runa ir par lielajiem virtuves mikseriem, tos pilnīgi noteikti būtu jāpieslēdz sienas kontaktligzdai, jo mikseris patērē lielu jaudu un, pieslēgts pagarinātājam, var palielināt ugunsgrēka risku vai iekārtas motora sabojāšanas draudus. 

Maisītāja izmantošana tikai konditorejas izstrādājumiem

Ja izmanto mikseri tikai kūku un kēksu mīklas veidošanai, tu zaudē. Universālo ierīci var izmantot gaļas sasmalcināšanai, mērču sajaukšanai, kartupeļu biezeņa pagatavošanai un ne tikai - atliek mazliet padomāt, un šī iekārta var atvieglot vēl virkni procesu virtuvē.

Nepareiza uzgaļa izmantošana

Lai arī populārākā ir putojamā slotiņa, komplektā nāk vēl virkne dažādu uzgaļu, piemēram, mīklas āķis, un ne velti, jo katram papildu piederumam ir sava funkcija. Mīklas āķis paredzēts smagnējāku mīklu mīcīšanai, putojamā slotiņa olu baltumu un putukrējumu putošanai, bet plakanā lāpstiņa biezas masas sajaukšanai, piemēram, dažādām glazūrām.

Ne vienmēr nepareizā piederuma izmantošana sabojās recepti, tomēr risks pastāv. Vairāk tiek nodarīts kaitējums pašam mikserim - var tikt bojāts gan uzgalis, gan saīsināts kopējais miksera kalpošanas laiks.

Nepareiza uzglabāšana

Ir būtiski, lai mikserim ir atvēlēta pietiekami liela vieta, lai to ir gan ērti ielikt, gan izņemt, izvairoties no varbūtības to nomest vai atsist pret kādu plauktu. Ir svarīgi to arī uzglabāt vertikāli, nevis guļus. 

Neizmanto šļakatu aizsargu

Zini to sajūtu, kad pilni mati un virtuve ar miltiem vai saldā krējuma lāsēm? Pat tad, ja sāc putošanu ar nelielu ātrumu, pastāv iespēja, ka sastāvdaļas var "izmukt" no bļodas. Ir vērts investēt bļodas pārklājā, ja tas nav nācis komplektā,  kas aizsargā no produktu lidošanas uz visām pusēm. Pats tīrs, virtuve tīra un visi priecīgi. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu