Bioloģisks, bet iepakojumā - kāpēc?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Matylda Laurence/Shutterstock.com

Vai esi veikalos ievērojis, ka daļa dārzeņu un augļu ir pieejami bez iepakojuma, bet daļa ir safasēti? Ja paskatās tuvāk, vairums no fasētajiem dārzeņiem un augļiem ir marķēti kā bio. Kāpēc?

Kāda raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja ļoti labprāt uzturā lieto bioloģiski audzētus dārzeņus un augļus, taču viņa pamanījusi, ka tos nav iespējams iegādāties bez iepakojuma. Kāpēc tā? Viņa vēlējās uzzināt, vai tas tas tā ir bijis un būs vienmēr vai  tomēr ir tikai piesardzības nolūkos pandēmijas laikā?

“Rimi Latvia” vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Šakirova skaidro, ka bioloģiskās pārtikas apriti regulē stingra likumdošana.

“Lai izvairītos no eko produktu sajaukšanās ar tradicionāliem lauksaimniecības produktiem, mums kā tirgotājiem ir jānodrošina, ka visos posmos, kas ir, sākot ar ražošanu, uzglabāšanu, pārstrādi, pārvadāšanu un arī tirdzniecību, ka eko produkti tiktu stingri nodalīti no citiem produktiem,

tādēļ kā atbildīgs tirgotājs mēs nodrošinām to, ka bioloģiskos produktus mēs piedāvājam patērētājam tikai tam piemērotā iepakojumā, kurš ir noslēgts tā, lai izvairītos no tīšas vai netīšas aizvietošanas vai produktu sajaukšanās.”

Iemesls tātad ir tik vienkāršs – lai varētu viegli un ātri atpazīt, kurš ir konvenciāli un kurš bioloģiski audzēts produkts, un tam šoreiz nebūs nekādas saistības ar pandēmiju.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu