Piedevas, piedevas, pie-de-vas!
Viena no auzu biezputras priekšrocībām ir tās spēja kā hameleonam pielāgoties katra ēdāja vēlmēm. Ja neesat saldummīlis, tad putru var baudīt sāļu - ar sviestu, dārzeņiem vai vārot auzas buljonā. Savukārt tiem, kuriem ir kārais zobs uz ko saldāku, savas brokastis der papildināt ar saviem iecienītākajiem augļiem, ogām, ievārījumiem, šokolādi vai kanēli. Iespējams, ka jūsu iecienītākās putras piedevas nebūs pa prātam jūsu bērnam, tādēļ ir vērts eksperimentēt.
“Ar piedevu palīdzību iespējams pārvērst auzu pārslu biezputru līdz nepazīšanai! Ja jūsu atvasei netīk jūsu iemīļotā putra ar ievārījumu, varbūt ir vērts izmēģināt, ko jaunu. Mani iemīļotākie brokastu putras papildinājumi ir šokolāde un zemesriekstu sviests, āboli un kanēlis, kokosrieksti un ogas, dateles un rieksti vai jebkas cits, kas ienāk prātā. Auzu pārslu putra pieļauj tik daudz variāciju un kombināciju, ka nav iespējams kļūdīties. Tikai turpiniet eksperimentēt, līdz atrodiet bērna iecienītāko,” iesaka “Herkuless” produktu tehnoloģe un arī mamma Natālija Lagzdiņa.
Savukārt tirdziņa "Andele Mandele" idejas autori Līva atklāj, ka viņas ģimene iecienījusi tieši sāļās putras. “Mūsu ģimenē ar gardu muti ēdam sāļās putras. Mani mīļie īpaši iecienījuši “Herkuless” piecu graudu putru, ko vāru pienā ar šķipsniņu sāls. Mans īpašais noslēpums slēpjas pievienotajās taukvielās. Proti, es labi daudz pievienoju gī jeb dzidrināto sviestu, kas brokastu ēdiena garšu paceļ septītajās debesīs!” padomos dalās Līva.
Teju jebkuram pieaugušajam klasiskā izpratnē brokastu putra ir tumīga un krēmīga, tomēr šāda putra mazajiem ēdājiem ne vienmēr ir pa prātam. Tekstūras trūkums ir viens no iemesliem, kādēļ bērni varētu atteikties no veselīgās auzu pārslu brokastu putras. Šai problēmai ir gaužām vienkāršs risinājums – neizvāriet putru līdz galam, lai tā daļēji saglabātu savu dabīgo tekstūru. Proti, ja izmantojiet pilngraudu auzu pārslas, samaziniet vārīšanas laiku par divām minūtēm vai pievienojiet mazāk šķidruma.
Izcili piemērotas šādai gatavošanas metodei būs smalcinātās auzas. Smalcinātu auzu ražošanā grauds netiek placināts, bet gan sagriezts trīs daļās, tādējādi grauds saglabā savu dabisko tekstūru un piešķir putrai patīkamu un riekstainu garšu.
Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm
Ēdiena izskats bērniem ir īpaši nozīmīgs. Kā auzu pārslu putru padarīt skaistu, interesantu un aizraujošu? Izmantojiet augļus un dārzeņus, lai brokastu šķīvis pārvērstos par piedzīvojumu. Proti, zaķa austiņas, kas izgrieztas no ābolu šķēlītēm, deguntiņš no mellenes, kas saldētavā aizķērusies no vasaras, un acis no banānu šķēlītēm. Ļaujiet vaļu izdomai un veidojiet dažādas ilustrācijas! Brīvdienu rītos, kad brokastis gatavojam laiskāk un nesteidzīgāk, ļaujiet bērniem pašiem veidot savas un arī jūsu putras bļodas. Tā būs gana interesanta nodarbe visai ģimenei.