Teju jebkuram pieaugušajam klasiskā izpratnē brokastu putra ir tumīga un krēmīga, tomēr šāda putra mazajiem ēdājiem ne vienmēr ir pa prātam. Tekstūras trūkums ir viens no iemesliem, kādēļ bērni varētu atteikties no veselīgās auzu pārslu brokastu putras. Šai problēmai ir gaužām vienkāršs risinājums – neizvāriet putru līdz galam, lai tā daļēji saglabātu savu dabīgo tekstūru. Proti, ja izmantojiet pilngraudu auzu pārslas, samaziniet vārīšanas laiku par divām minūtēm vai pievienojiet mazāk šķidruma.
Izcili piemērotas šādai gatavošanas metodei būs smalcinātās auzas. Smalcinātu auzu ražošanā grauds netiek placināts, bet gan sagriezts trīs daļās, tādējādi grauds saglabā savu dabisko tekstūru un piešķir putrai patīkamu un riekstainu garšu.
Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm
Ēdiena izskats bērniem ir īpaši nozīmīgs. Kā auzu pārslu putru padarīt skaistu, interesantu un aizraujošu? Izmantojiet augļus un dārzeņus, lai brokastu šķīvis pārvērstos par piedzīvojumu. Proti, zaķa austiņas, kas izgrieztas no ābolu šķēlītēm, deguntiņš no mellenes, kas saldētavā aizķērusies no vasaras, un acis no banānu šķēlītēm. Ļaujiet vaļu izdomai un veidojiet dažādas ilustrācijas! Brīvdienu rītos, kad brokastis gatavojam laiskāk un nesteidzīgāk, ļaujiet bērniem pašiem veidot savas un arī jūsu putras bļodas. Tā būs gana interesanta nodarbe visai ģimenei.
“Bērni atzinīgi novērtēs putru, kas ir kādā interesantā krāsā. Es ieteiktu auzu biezputrai pievienot smalcinātas ogas vai dārzeņus, kas to nokrāsos kādā neparastā tonī. Piemēram, pievienojot smalcinātas avenes, iegūsiet sārtu krāsu, bet saspaidītas mellenes piešķirs putrai zilu vai violetu toni,“ iesaka Natālija.