Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Tārpi veikalu plauktos un tavās vakariņās? ES atļauj pārtikā izmantot tārpus (1)

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Christine Hoi/Shutterstock

Drīz visā Eiropā varētu ražot dzelteno miltu tārpu pārtikas produktus, kokteiļus, cepumus, makaronus un burgerus, jo šie tārpi kļuvuši par pirmajiem, kurus Eiropas Savienības (ES) pārtikas drošības aģentūra ir atzinusi par drošiem lietošanai pārtikā, ziņo "The Guardian".

Šie kukaiņi ir bagāti ar olbaltumvielām, taukiem un šķiedrvielām. Pēc žāvēšanas to garša līdzinās zemesriekstiem.

Paredzams, ka pēc šā lēmuma liegumu pārtikā lietot tārpus atcels visas ES valstis.

Līdz šim produkts tika izmantots vienīgi kā dzīvnieku barība. Mūsdienās miltu tārpus parasti audzē fermās un baro ar kviešu miltiem vai klijām.

Kukaiņu izmantošana jau sen tiek uzskatīta par daļu no risinājuma siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai pārtikas ražošanā. 

Žāvētus dzeltenos miltu tārpus var ēst kā uzkodu, papildinot ar dažādām garšvielām. Kā alternatīvu kukaiņus var sasmalcināt miltos un izmantot jau daudz plašāk.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu