Vai veikalu plauktos atgriezies leģendārais Rēzeknes iebiezinātais piens? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Kad atmiņā ataust metāla bundžiņa ar zili baltu etiķeti, uz kuras rakstīts "Iebiezinātais piens", pārņem siltas bērnības atmiņas, jo šo gardumu zināja teju katrs. Veikalu plauktos atgriezies "Rēzeknes iebiezinātais piens", bet no kurienes tam patiesībā "aug kājas", skaidro raidījums Bez Tabu.

Leģendārā Rēzeknes iebiezinātā piena vēsture meklējama jau 1957.gadā Rēzeknes Piena konservu kombinātā, taču tagad kombināta vietā vien baisi tukša ēka, jo savu darbību tas pārtraucis jau 2001. gadā.

Tomēr veikalu plauktos šobrīd ir nopērkams iebiezinātais piens, kura iepakojums gan vairs nav bundža, bet tas izstrādāts zili baltās krāsās un to lepni rotā uzraksts "Rēzeknes iebiezinātais piens. Leģenda kopš 1957. gada". Izpētot iepakojumu, skaidrs - nekādas saistības ne ar Rēzekni, ne pat Latviju. Saldais kārums ražots Igaunijā.

Raidījuma veidotāji sazinājās ar Igaunijas uzņēmuma pārstāvi Latvijā, kurš informēja, ka recepte, lai arī uz iepakojuma norādīts, ka receptūra ir oriģināla, ir veidota Igaunijā, mēģinot panākt līdzīgu garšu, bet nav identiska tai, ko izmantoja Rēzeknes Piena konservu kombināts.

SIA "Polven" pārstāvis Latvijā skaidroja, ka preču zīme ir reģistrēta, bet iepakojums un nosaukums vien kārtīga mārketinga stratēģija. 

Vai esi šo iebiezināto pienu nogaršojis?

Visu sižetu skaties šeit:

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu