Četras dabīgas piedevas, kas kafijas rītus padarīs vēl baudāmākus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Kafija ar pipariem
Kafija ar pipariem Foto: ArtCookStudio/Shutterstock.com

Daudzi cilvēki savu dienu sāk ar tasi aromātiskas kafijas. Un tu vari padarīt spēcinošo dzērienu vēl garšīgāku un veselīgāku. Vienkārši pievienojot kādu no dabīgajām sastāvdaļām, skaidro "Postimees".

Cukurs un mākslīgie saldinātāji var padarīt kafiju mazāk veselīgu. Tāpēc daudzi šos saldinātājus aizstāj ar medu, kļavu sīrupa vai stēviju. Bet ir vēl vairākas dabīgās piedevas, kas var padarīt karsto dzērienu ne tikai ļoti garšīgu, bet arī noderīgu ķermenim. 

Vaniļas ekstrakta

Lielisks cukura un sīrupu aizstājējs, ko cilvēki bieži pievieno kafijai. Vaniļa palīdz uzlabot koncentrācijas spējas, strādājot vai studējot, uzlabo garastāvokli, mazina stresu, locītavu sāpes un veicina gremošanas procesus. Aromātiskas kafijas tasē jāpievieno tikai daži pilieni vaniļas ekstrakta.

Kokosriekstu piens

Kokosriekstu piens ir ideāls papildinājums, ja tev ir laktozes nepanesamība vai esi nolēmi ievērot diētu. Tas piešķir kafijai īpašu, patīkamu garšu. Turklāt kokosriekstu pienā ir daudz vitamīnu C, E un B, antioksidanti, magnijs un dzelzs. Šīs ir svarīgas uzturvielas, kas rūpējas par kaulu, zobu, sirds, smadzeņu un nieru veselību.

Kardamons

Kardamons tavai kafijai piešķirs eksotisku piegaršu. Šī garšviela satur vielas, kas palīdz atbrīvoties no nelāgas elpas, izvada no ķermeņa toksīnus, uzlabo gremošanas procesus, pazemina asinsspiedienu, veicina ķermeņa liekā šķidruma izvadīšanu un tam piemīt arī pretiekaisuma iedarbība. Kardamonu ber krūzītē, kurā apliesi kafiju vai pievieno jau vārīšanas procesa laikā, ja šādi gatavo šo dzērienu.

Sarkanais čili pipars

Ir veids, kā pievienot kafijai aromātu, pamodināt garšas kārpiņas un ātri pamosties. Pieber mazu šķipsniņu čili pipara pulvera. Šī garšviela ir brīnišķīga, jo tā uzlabo asinsriti un dažos gadījumos uzlabo arī gremošanas procesus, kā arī mazina galvassāpes.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu