Vai zemesriekstu sviesta sastāvā tiešām atrodams sviests?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shyripa Alexandr/Shutterstock.com

Amerikāņu virtuves nav iedomājamas bez zemesriekstu sviesta un nav nekāds noslēpums, ka šis kārums arvien vairāk iekaro arī latviešu virtuves un sirdis. To ne vien ziež uz maizes, bet izmanto arī dažādu saldu un sāļu ēdienu pagatavošanā. Bet kā ar to sviestu - tas ir nosaukums vai patiesi tur atrodams?

Jautājums vienkāršs, bet reize nedaudz mulsinošs: vai zemesriekstu sviests satur sviestu 

Atbilde vienkārša - nē. Bet kāpēc šāds nosaukums?

Zemesriekstu sviesta patentu 1884. gadā ieguva kāds vīrs no Monreālas Kanādā - Marselus Gilmors Edsons. Viņš apgalvoja, ka viņa pagatavotā zemesriekstu masa ir līdzīga pastai, krēmam pat sviestam un tas viss konsistences dēļ. Tā arī šis nosaukums iesakņojies, lai ar sviests oriģinālajām un kvalitatīvajām receptēm pat blakus nestāv.

Taisnības labad jābilst, ka ne visi ražotāji gatavošanas procesā izmanto tikai riekstus. Zemesriekstus atliek atbrīvot no miziņas un sablendēt. Var pievienot dažādas garšvielas un papildu piedevas, piemēram, karameles gabaliņus.

 Tomēr, izpētot dažādu ražotāju zemesriekstu sviesta burciņu etiķetes, jāsecina, ka tiek pievienota arī eļļa un palmu tauki. Sviestu gan neatradām.

Ja esi zemesriekstu sviesta cienītājs, izvēlies labāko vai gatavo pats! 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu