Kā pareizi izgrebt Halovīna ķirbi? Foto pamācība soli pa solim (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Pat tad, ja neesi šo svētku svinētājs, ķirbja grebšana var būt lielisks laika pavadīšanas veids ar ģimeni un mājās iegūsi jaunu dekoru, kas ļaus rudens laiku padarīt košāku un aizraujošāku. Kas jādara?

Pirmais solis ir tikt pie sev tīkama izmēra ķirbja. Tas var būt gan liels, gan mazāks, izteikti apaļš, garenāks vai plakanāks - brīva izvēle. Labāk ņemt klasisko oranžo ķirbi, jo to būs vieglāk sagriezt.

Sagatavo nepieciešamos instrumentus: tukšu bļodu, labu nazi, karoti un flomāsteru.

Nākošā darbība ir izvēlēties, kādu seju vēlies šim ķirbim piešķirt. Te palīgā var ņemt gan iztēli, gan interneta plašumus un kādu ideju nošpikot. Tad laiks to sākt realizēt. Lai nekas nenoiet greizi, vispirms uz ķirbja uzzīmē griezuma vietas, lai izveidotu vēlamo izteiksmi.

Foto: Shutterstock

Nākamais solis ir ķirbja atbrīvošana no sēklām un biezumiem. Lai to izdarītu, ir jānogriež "vāciņš". Tad ar rokām izņem lielumu un ar karoti izgrebj visus pārējos sīkumus.

Foto: Shutterstock

Kad tas ir izdarīts, laiks ķerties pie piņķerīgākās daļas - jāgriež acu, deguna un mutes forma. Esi uzmanīgs, jo ķirbis ir ciets un būs nepieciešams spēks, lai tas izdotos. Šo darbiņu drošības apsvērumu dēļ mazākiem bērniem noteikti nevajadzētu uzticēt.

Parocīgi, ka vāciņu jau var noņemt un tas ļauj ķirbi kārtīgi saturēt.

Foto: Shutterstock

Darbiņš nav grūts, bet atbildīgs, un, kad izdarīts, laiks piemērīt vāciņu, sameklēt labāko vietu un priecāties!

Foto: Shutterstock

Nedrīkst aizmirst arī pašu galveno - svecītes, lai vakaros ķirbis izskatās tā, kā Halovīnam piestāv. Neaizmirsti ugunsdrošību! Ja ķirbis ir maziņš, liesmas karstums var dedzināt vāciņu - vai nu to neliec, vai arī sveces vietā izvēlies lampiņas, kas darbojas ar baterijām.

Foto: Shutterstock

Lai izdodas!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu