Nedaudz spocīgi, nedaudz baisi: dekori, kas izdaiļos galdu Halovīnā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Jau šonedēļ, 31.oktobrī, tiks atzīmēti, iespējams, spocīgākie svētki - Halovīns. Ik gadu arī Latvijā šie svētki tiek atzīmēti arvien plašāk. Ievērojot drošības pasākumus, kaimiņiem končas diedelēt nevajadzētu, bet var īpaši izdekorēt savas mājas un šo vakaru pavadīt īpašākā gaisotnē ar ģimeni.

Izgrebts ķirbis, kuram viducī ielikta svecīte, ir visklasiskākais Halovīna dekors, bet ar minimāliem līdzekļiem var šos svētkus padarīt vēl spilgtākus.

Pagatavot mazos spociņus nebūs grūti. Visvienkāršākā versija: paņemt pudeli, uz tās uzlikt kādu apaļu priekšmetu, piemēram, bumbiņu vai satītu dzijas kamoliņu. Virsū vienā vai vairākās kārtās uzsegt marli. Spocīgu to padarīsi, pielīmējot acis un uzliekot vēl kādu aksesuāru, piemēram, asinssārtu lenti vai kādu mazu zirneklīti.

Efektīvu skatu var iegūt arī ar pavisam vienkāršiem līdzekļiem. Nepieciešams izteiksmīgs, sauss zariņš. To nokrāso melnu ar kādu sev pieejamu krāsu, bet vari arī notīt ar dziju vai kādu dekoratīvo lenti. Liec uz galda un apkārt izvieto sveces. Neaizmirsti par ugunsdrošību, sveces liesma nedrīkst būt tuvu šim sausajam zaram!

Balts balons un melns flomāsters. Piepūt balonu un uzzīmē tādu sejiņu, kas tev šķiet visspocīgākā.

Tukša pudele, radošums un lampiņas - vēl viena vienkārša, bet iespaidīga ideja dekoram. Tev nepieciešama tukša pudele. Tai nav obligāti jābūt caurspīdīgai. To izmazgā, izžāvē un iekšā ieliec lampiņu virteni (piemērotas būs tās, kuras darbojas, izmantojot baterijas). Lai pudele iegūtu spocīgāku izskatu, neaizmirsti tai piešķirt acis un kādu ļaunāku smaidu.
Līdzīga versija, ja nav pieejamas lampiņas - pudeli var aptīt ar marli, veidojot mūmijas izskatu, un dzīvīgākam izskatam pielīmēt acis.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu