Majonēzi papildini ar krējumu
Gatavojot kartupeļu salātus, ja mērcei izmantosi majonēzi un skābo krējumu proporcijā 2:1, tie iegūs perfektu krēmīguma balansu.
Zilais siers - tiem, kuri ir spēcīgu garšu cienītāji
Zilā siera drupatas var kārtīgi pastiprināt tavu kartupeļu salātu garšu, vienlaikus pievienojot papildu krēmīgumu.
Bekons - gards, īpaši kartupeļu salātos
Lai kartupeļu salātiem pievienotu ko sāļu, nedaudz taukainu, bet garšīgu, apcep nedaudz bekona un sasmalcini to kopā ar citām sastāvdaļām, kuras esi izlēmis pievienot.
Avokado arī draudzējas ar kartupeļiem
Kādam varētu likties jokaina šī savienība, jo nevienam no šiem dārzeņiem nav izteiktas garšas - kāpēc tos savienot? Noslēpums ir patīkamajā krēmīgumā, ko piešķir avokado. Bez tam - ja tu neesi krējuma un majonēzes fans, avokado vari izmantot kā aizstājēju.
Marinēti gurķi - kartupeļu salātu klasika
Jā, kurš gan nav kādreiz pievienojis kartupeļu salātiem marinētus gurķus. Tie piešķir ne vien tīkamu tekstūru, bet arī paspilgtina salātu kopējo garšu.
Īpaši tajās kartupeļu salātu receptēs, kurās paredzēta krēmīga un sātīga mērce, šie garšaugi piešķirs kārtīgu svaiguma devu. Bet nepārcenties, lai tie nenomāc visas pārējās sastāvdaļas, - garšām jābūt līdzsvarā.
Sinepes ar sinepju sēklām
Sinepes ir ļoti klasisks kartupeļu salātu papildinājums, taču pavāri izmanto Dižonas vai pat medus sinepes.
Tomēr sinepes ar sinepju graudiem ievērojami mainīs salātu tekstūru un katra pārkostā sēkliņa mutē radīs garšas sprādzienu.