10 vienkārši veidi, kā kartupeļu salātus padarīt izcilus

Padomi un receptes
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Latvietis un kartupeļi sader kā cimds ar roku. Vārīts, cepts, zupās, sautējumos, jā, un arī visdažādākajos salātos - kartupelis tiek godāts kārtīgi. Padari katru savu kartupeļu salātu recepti izcili gardu, izvēloties labākās kombinācijas un papildinot ar jaunām garšām.

Cepti kartupeļi vārītu vietā

Viens ārkārtīgi viegls veids, kā kartupeļu salātus padarīt interesantākus, - tos cep, nevis vāri. Kraukšķīgie kartupeļi piešķirs salātiem ļoti baudāmu tekstūru, skaidro "Insider".

Ņem vērā - salāti jāpasniedz uzreiz, tiklīdz tie sajaukti ar mērci, jo tie izmirks un šo kraukšķīti pēc laika vairs nevarēs just. 

Turklāt, cepot kartupeļus ar tādām garšvielām kā ķiploku sāls, Kajennas pipari vai sīpolu pulveris, tu iegūsti papildu garšu.

Var izmantot saldos kartupeļus jeb batātes

Sarkano vai klasisko dzelteno kartupeļu vietā vari izmantot saldos kartupeļus. Tie padarīs kartupeļu salātus nedaudz saldenākus, un garšu balansam tad vari izmantot ko izteikti pikantāku. 

Šļakata etiķa ir tas, kā, iespējams, vienmēr pietrūcis

Etiķis patiesībā ir populārs kartupeļu salātu papildinājums, taču daudzi to mēdz aizmirst, bet citi baidās izmēģināt. Atkarībā no tā, kādus vēlies šos salātus, vari izmantot jebkura veida etiķi - ābolu sidra etiķi, balto etiķi, sarkanvīna etiķi vai pat kādu balzamiko etiķi.

Tomēr noteikti nelieto pārāk daudz. Kartupeļu salāti prasa tikai nelielu etiķa šļakatu, lai gūtu vēlamo garšas pieskārienu. Atceries - kartupeļu garša ir ļoti maiga un spēcīgi elementi to nomāks, pat sabojās.

Majonēzi papildini ar krējumu

Gatavojot kartupeļu salātus, ja mērcei izmantosi majonēzi un skābo krējumu proporcijā 2:1, tie iegūs perfektu krēmīguma balansu. 

Zilais siers - tiem, kuri ir spēcīgu garšu cienītāji

Zilā siera drupatas var kārtīgi pastiprināt tavu kartupeļu salātu garšu, vienlaikus pievienojot papildu krēmīgumu.

Bekons - gards, īpaši kartupeļu salātos

Lai kartupeļu salātiem pievienotu ko sāļu, nedaudz taukainu, bet garšīgu, apcep nedaudz bekona un sasmalcini to kopā ar citām sastāvdaļām, kuras esi izlēmis pievienot. 

Avokado arī draudzējas ar kartupeļiem

Kādam varētu likties jokaina šī savienība, jo nevienam no šiem dārzeņiem nav izteiktas garšas - kāpēc tos savienot? Noslēpums ir patīkamajā krēmīgumā, ko piešķir avokado. Bez tam - ja tu neesi krējuma un majonēzes fans, avokado vari izmantot kā aizstājēju.

Marinēti gurķi - kartupeļu salātu klasika

Jā, kurš gan nav kādreiz pievienojis kartupeļu salātiem marinētus gurķus. Tie piešķir ne vien tīkamu tekstūru, bet arī paspilgtina salātu kopējo garšu.

Sīpoli, lociņi un dilles

Īpaši tajās kartupeļu salātu receptēs, kurās paredzēta krēmīga un sātīga mērce, šie garšaugi piešķirs kārtīgu svaiguma devu. Bet nepārcenties, lai tie nenomāc visas pārējās sastāvdaļas, - garšām jābūt līdzsvarā.

Sinepes ar sinepju sēklām

Sinepes ir ļoti klasisks kartupeļu salātu papildinājums, taču pavāri izmanto Dižonas vai pat medus sinepes.

Tomēr sinepes ar sinepju graudiem ievērojami mainīs salātu tekstūru un katra pārkostā sēkliņa mutē radīs garšas sprādzienu. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu