Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kā pareizi jāmazgā arbūzs? (2)

Raksta foto
Foto: Depositphotos

Cerams, ka neviens nešaubās par arbūza mazgāšanas nepieciešamību. Lielā oga ir jāmazgā, tas jādara ļoti rūpīgi. Portāls "Good house" skaidro, kā to darīt pareizi.

Jāsāk ar to, ka arbūzi mēro ļoti tālu ceļu, līdz nonāk mūsu virtuvēs. Tie tiek daudzkārt pārkrauti no viena transportlīdzekļa citā un ne vienmēr atrodas sterilākajos apstākļos.

Vasara ir gadalaiks, kad biežākas kļūst dažādas kuņģa un zarnu trakta saslimšanas un saindēšanās. Viens no iemesliem ir nepareiza augļu un ogu mazgāšana, uzglabāšana. Arī arbūzu. 

Nepietiek ar arbūza mizas noskalošanu tekošā ūdeni. Šādi tu maksimāli noskalosi tikai zemi un kādus pielipušos gružus, bet uz arbūza mizas noteikti ir arī bīstamāki netīrumi: automašīnu izplūdes gāzu nosēdumi, iespējams, dažādi līdzekļi, kas ļauj arbūzam ilgāk būt svaigam, - īsts nelabu savienojumu kokteilis.

Kā tas darāms pareizi?

  1. Noskalo arbūzu zem auksta, tekoša ūdens, kā allaž.
  2. Tad ar siltu ūdeni ļauj mizai nedaudz sasilt, lai atliptu nopietnāki netīrumi.
  3. Tad paķer no garšvielu plauktiņa sodu, tīru sūklīti un kārtīgi  noberz mizu. Tā sāks čīkstēt. 

Gatavs! Tagad bez bēdu varēsi arbūzu nograuzt līdz pašai mizai un nesatraukties, ka, to griežot, netīrumi iekļūs ogas mīkstajā, gardajā daļā. 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu