Kā pareizi jāmazgā arbūzs?

FOTO: Depositphotos

Cerams, ka neviens nešaubās par arbūza mazgāšanas nepieciešamību. Lielā oga ir jāmazgā, tas jādara ļoti rūpīgi. Portāls "Good house" skaidro, kā to darīt pareizi.

Jāsāk ar to, ka šīs lielās ogas mēro ļoti tālu ceļu līdz nonāk mūsu virtuvēs. Tie tiek daudzkārt pārkrauti no viena transportlīdzekļa citā, vesti tālu ceļu un ne vienmēr atrodas sterilākajos apstākļos.

Vasara ir gadalaiks, kad pieaug dažādas kuņģa un zarnu trakta saslimšanas un saindēšanās. Viens no iemesliem ir nepareiza augļu un ogu mazgāšana, uzglabāšana. Arī arbūzu. 

Nepietiek ar arbūza mizas noskalošanu tekošā ūdeni. Šādi tu maksimāli noskalosi tikai zemi un kādus pielipušos gružus, bet uz arbūza mizas noteikti ir arī bīstamāki netīrumi: automašīnu izplūdes gāzu nosēdumi, iespējams, dažādi līdzekļi, kas ļauj arbūzam ilgāk būt svaigam - īsts nelabu savienojumu kokteilis.

Kā tas darāms pareizi?

  1. Noskalo arbūzu zem auksta, tekoša ūdens kā allaž.
  2. Tad ūdens temperatūru no aukstas pagriež uz siltu un ļauj nedaudz mizai sasilt, lai atliptu nopietnāki netīrumi.
  3. Tad paķer no garšvielu plauktiņa sodu, tīru sūklīti un kārtīgi  noberz mizu. Tā sāks "čīkstēt". 

Gatavs! Tagad bez bēdas varēsi arbūzu nograuzt līdz pašai mizai un nesatraukties, ka, to griežot, netīrumi iekļūs ogas mīkstajā, gardajā daļā. 

Uz augšu