Bijušais karaliskās ģimenes pavārs atklāj, kāda ir karalienes Elizabetes II iecienītākā kūka

Daudz laimes!
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien karaliene Elizabete II svin savu 96. dzimšanas dienu. Vai svētki bez kūkas maz ir svētki? Diez vai! Kāda ir karalienes mīļākā svētku kūka, atklāj portāls “Martha Stewart”.

Lai arī mēs ikdienā noteikti neieturam tādas maltītes kā karaliskā ģimene un reti ir ļauts ieskatīties viņu ikdienas gaitās aiz slēgtām durvīm, bijušais karaliskās ģimenes pavārs Darens Makreidijs (Daren Mc Grady) savā kulinārijas šovā atklāja, kāda ir karalienes Elizabetes II iecienītākā dzimšanas dienas kūka.

Kūkas gatavošanu sāk ar krēma pagatavošanu, kura pamatā ir olas un cukurs. Miltus un kakao sviestu sajauc ar krēmu un pievieno kausētu sviestu. Mīkla tiek lieta formā un izcepta. Neatņemama sastāvdaļa ir šokolādes ganašs, ko klāj starp kakao biskvīta kārtām. Kūkas pēdējais elements ir zīdaina šokolādes glazūra.

Pavārs atklāj, ka Elizabete II ir šokoholiķe. Viņš stāsta: “Ja jaunumi, kurus izstrādājām pils ēdienkartei, saturēja šokolādi, tie noteikti nonāca uz karaliskā galda.”

Pēc Makgreidija teiktā, karaliene šo kūku bauda divas reizes gadā – savās dzimšanas dienās. Un, jā, tās ir divas. 21. aprīlis, kad Elizabete II nāca pasaulē, un jūnija otrā sestdiena, kad tiek rīkota parāde par godu Lielbritānijai.

Ir vēl viena kūka, kas Elizabetei II ir ļoti iecienīta – šokolādes cepumu kūka. Šo kūku savai kāzu dienai izvēlējās princis Viljams un Keita Midltone.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu