Grezno olas dažādās tehnikās: idejas košiem risinājumiem

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lieldienu olas
Lieldienu olas Foto: Depositphotos

Lai arī olu krāsošana, izmantojot dabīgas izejvielas, ir vispopulārākā metode, mēs esam arī par eksperimentiem un radošiem risinājumiem. Lai olu groziņš īpaši raibs, izvēlies un liec lietā arī kādu no šīm metodēm. Bērniem patiks!

Pārtikas krāsvielas

Tev būs nepieciešamas cieti novārītas olas, ūdens, pārtikas krāsviela un pavisam nedaudz etiķa. Kādā burkā vai glāzē sajauc sev tīkamo toni, piepilini nedaudz etiķa un iemērc olas. Jo ilgāk turēsi olu šķīdumā, jo intensīvāku krāsu tā iegūs. 

Ar etiķi esi uzmanīgs: lai arī tas palīdz krāsai pieķerties un toni padara intensīvāku, tas reizē padara arī trauslāku čaumalu.

Foto: Depositphoto

Dekorēšana ar vasku

Olas un vasks - ķēpīgs darbiņš, bet tiem, kas ar pacietību "uz tu", rezultāts būs brīnišķīgs. Ņem tējas svecīti, aizdedz to, lai iegūtu šķidru vasku. Vēl tev noderēs kāda adata vai varbūt nerakstoša pildspalva. Iemērc izvēlēto rīku vaskā un ātri maziem pieskārieniem klāj iztēloto rakstu uz olas.

.
. Foto: Depositphotos

Ļauj darinājumam kārtīgi nožūt un tad olu krāso ar savu iecienīto metodi. Kad ola nokrāsota, vasks jānoskrubina nost, un skat, kādi rakstu raksti! 

Foto: Depositphotos

Dekupāža salvešu tehnikā

Košas, rakstainas salvetes, līme, šķēres un otiņa būs tavi sabiedrotie. Izmanto jau cieti vārītas, nesaplaisājušas olas. Izvēlies skaistākos rakstus uz salvetēm, izgriez, atdali salvetes rakstaino slāni no pārējiem, pielīmē rūpīgi pie olas un ļauj kārtīgi nožūt. Šī metode tev ļauj olas ieskaut ziedu dārzā, skaistos ornamentos vai vienkārši daudzās un dažādās košās krāsās - viss atkarīgs no veiksmīgas salvešu izvēles.

Foto: Depositphotos

Akvareļa un guašas krāsas, flomāsteri

Vārītas olas + košas krāsas un otiņas. Košākās būs pirkstiņu krāsas un guaša. Te nu pie darba vari likt pašus mazākos. Ar veikliem otas vēzieniem vai mākslinieciskiem pirkstu triepieniem veido krāsu lidojumu uz olām. Šīs metodes lielākais mīnuss - ir jāgaida, kad viena ar krāsu noklātā puse kārtīgi nožūs, lai ķertos pie otras, un pat pēc visas olas nokrāsošanas un nožāvēšanas tā, visticamāk, turpinās smērēt rokas.

Mazāk ķēpīgs darbs būs, ja izmantosi krāsainus flomāsterus, tie ātrāk nožūst un arī pēc tam mazāk smērējas.

Foto: Depositphotos

Slinkā versija - īpašās uzlīmes

Jāsaka, kā ir, ne visiem patīk ilgā olu krāsošanas procedūra, tāpēc ir risinājums. Veikalos var iegādāties īpašas olu uzlīmes. 

Izvāri olas, noslauki. Ievieto tās īpašajās uzlīmēs un uzmanīgi ieslidini karstā ūdenī. Uzlīme skaisti pieguls pie olas čaumalas. Bonuss - uzlīmes veidotas tā, ka tu arī ar  šādi dekorētu olu varēsi piedalīties kaujās.

Foto: Depositphotos
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu