Brūnas, zaļas, pat zilas - gatavojamies lielajai olu krāsošanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Kaspars Kviesis/Shutterstock.com

Tā nedēļa ir klāt, kad augstu šūposimies un metīsimies raibu olu kaujās. Nemainīgi olu krāsošana sīpolu mizās ir iecienītākā metode, tomēr daba ir pilna krāsu, kuras varam izmantot, arī daiļojot Lieldienu galveno zvaigzni - oliņas.

Absolūta klasika ir sīpolu mizas. Brūnās krāsas intensitāte un tonis ir atkarīgi no vairākām niansēm: tumšāku toni iegūsi, ja sajauksi brūnās un sarkanās sīpolu mizas. Arī olu čaumalu krāsai ir nozīme, jo baltās iekrāsosies košākas, bet, ja olas čaumala ir brūna, tad krāsa nebūs tik intensīva.

Neierastāk ir redzēt zili lillā Lieldienu olas, tomēr jāatzīst, ka izskatās ļoti glīti. 

Pavasarim piestāv zaļš un dzeltens, tāpēc, ja vēlies, lai olas groziņā visās varavīksnes krāsās, jāizmēģina arī šīs divas metodes. Zaļas olas varēsi iegūt, ja izmantosi nātres, spinātus, pētersīļus un pat lociņus.  Dzeltenā krāsa ir kurkumas rokraksts, bet, ja tā nav atrodama garšvielu plauktā, vari mēģināt ar kumelītēm vai kariju. Eksperimentēt nav aizliegts, tāpēc katliņā vari salikt arī kopā visus zaļos elementus un arī dzeltenos. 

Zaļā krāsa īpaši neiebildīs pret dabiski brūnu čaumalu, taču, cerot uz dzeltenām, baltu olu izvēle gan ir teju obligāta, ja vēlies skaistu rezultātu.

Ja esi maigo pasteļtoņu piekritējs, tad sapņaini rozā krāsa varētu būt tavā gaumē. Lai nebūtu jāpiedzīvo vilšanās, noteikti izvēlies baltas olas un biešu novārījumā tās noturi vairākas stundas, ideālā variantā - visu nakti. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu