Brūnas, zaļas, pat zilas - gatavojamies lielajai olu krāsošanai
Izmanto dabīgas izejvielas

FOTO: Depositphotos

Lai arī šogad svētkus aizvadīsim rāmāk, mājinieku kompānijā, olu krāsošanu neviens nav atcēlis. Tieši otrādi, izmanto svētkus, lai radoši un jautri pavadītu laiku ar ģimeni. Lūk, idejas košām olām, izmantojot dabīgas izejvielas.

Absolūta klasika ir sīpolu mizas. Brūnās krāsas intensitāte un tonis ir atkarīgs no vairākām niansēm: tumšāku toni iegūsi, ja sajauksi brūnās un sarkanās sīpolu mizas. Arī olu čaumalu krāsai ir nozīme, jo baltās iekrāsosies košākas, bet, ja olas čaumala ir brūna, tad krāsa nebūs tik intensīva.

Neierastāk ir redzēt zili lillā Lieldienu olas, tomēr jāatzīst, ka izskatās ļoti glīti. 

Pavasarim piestāv zaļš un dzeltens, tāpēc, ja vēlies, lai olas groziņā visās varavīksnes krāsās, jāizmēģina arī šīs divas metodes. Zaļas olas varēsi iegūt, ja izmantosi nātres, spinātus, pētersīļus un pat lociņus.  Dzeltenā krāsa ir kurkumas rokraksts, bet, ja tā nav atrodama garšvielu plauktā, vari mēģināt ar kumelītēm vai kariju. Eksperimentēt nav aizliegts, tāpēc katliņā vari salikt arī kopā visus zaļos elementus un arī dzeltenos. 

Zaļā krāsa īpaši neiebildīs pret dabiski brūnu čaumalu, taču, cerot uz dzeltenām, baltu olu izvēle gan ir teju obligāta, ja vēlies skaistu rezultātu.

Ja esi maigo pasteļtoņu piekritējs, tad sapņaini rozā krāsa varētu būt tavā gaumē. Lai nebūtu jāpiedzīvo vilšanās, noteikti izvēlies baltas olas un biešu novārījumā tās noturi vairākas stundas, ideālā variantā - visu nakti. 

Uz augšu