Karaliskais tabu: ko nekad neēd karaliene Elizabete II?

FOTO: PA/Scanpix / Depositphotos

Karaliene Elizabete II ir ļoti cienījamā vecumā. Noteikti viens no labas veselības pamatnosacījumiem ir sabalansēts un veselīgs uzturs. Kādus produktus karaliene uzskata par savam organismam nevajadzīgiem un neveselīgiem?

Makaroni

Makaroni sastāv no cietes un ogļhidrātiem, tāpēc karaliene tos uz visiem laikiem ir izslēgusi no sava uztura. To vietā viņa labprātāk priekšroku dod zivīm vai vistai ar dārzeņiem un salātu porcijai.

Gliemenes

Kopš neatminamiem laikiem Lielbritānijas monarhiem ir ieteikts atturēties no dažādu gliemeņu ēšanas, lai novērstu saindēšanos ar pārtiku un alerģiskas reakcijas. Karaliene Elizabete stingri ievēro šo tradīciju, bet princis Čārlzs ir mazāk konservatīvs un dažreiz labprāt ēd austeres.

Nesezonas produkti

Vasarā un rudenī Elizabete II labprāt bauda ogas un augļus - viņa īpaši novērtē lauksaimniecības produktus, kas audzēti karalisko muižu teritorijās. Bet ziemā karaliene pat neaiztiks zemenes un citus nesezonas augļus, jo nevēlas kopā ar tiem baudīt arī lērumu pesticīdu.

Kartupeļi

Elizabete II uzskata, ka cieti saturoši pārtikas produkti ir kaitīgi, tāpēc kartupeļi nekad neparādās uz karaliskā galda. Protams, nevajadzētu pārmērīgos apjomos ēst kartupeļus, un tomēr Viņas Majestāte ir pārāk stingra attiecībā uz šo sakņu kultūru, jo tajos ir arī daudz noderīgu vielu.

FOTO: PA/Scanpix / Depositphotos

Asiņains steiks

Daudzi pavāri un gardēži atzīst tikai vieglu vai vidēji ceptu steiku. Bet karaliene vienmēr ēd tikai labi ceptu gaļu, lai neriskētu inficēties un saslimt.

Baltas vistu olas

Viņas majestāte nekad neēd baltas olas. Varbūt karalienei ir maldīgs uzskats, ka brūnas olas ir veselīgākas, vai varbūt viņa vienkārši domā, ka tās ir garšīgākas, - kas to lai zina!

Maize ar garoziņu

Karaliskais šefpavārs Ovens Hodžsons laikrakstam The Telegraph stāstīja, ka reiz, prakses sākumos, šefpavārs viņu dusmās izdzinis no virtuves, jo Ovens bija pasniedzis Viņas Majestātei sviestmaizi ar garozu. Fakts ir tāds, ka karaliene ēd tikai maizītes mīkstāko daļu, tāpēc pirms pasniegšanas garozai jābūt nogrieztai.

FOTO: PA/Scanpix / Depositphotos

Ķiploks

Ķiploki ir aizliegts garšaugs uz Elizabetes II galda, galvenokārt estētisku iemeslu dēļ. Karaliene komunicē ar daudziem augsta ranga cilvēkiem, kas nozīmē, ka viņas elpai vienmēr jābūt svaigai.

Salda tēja

Tāpat kā visi angļi, Elizabete II nenodzīvo ne dienu bez tases labas tējas. Viņa tējai pievieno pienu, bet nekad cukuru, jo tas ir kaitīgs. No saldumiem karaliene dod priekšroku tumšajai šokolādei un žāvētiem augļiem.

Avots: Food.inmyroom

Uz augšu