Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vasarīgi zaļais

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: receptes.lv

Zaļās rudens dārza veltes – spināti, kāposti un brokoļi – satur vērtīgo hlorofilu, kas pēc savas uzbūves ir līdzīgs hemoglobīnam un paaugstina dzelzs rezerves organismā, aizsargā un palīdz atjaunot šūnu bojājumus. 

Tāpat tas normalizē vielmaiņu, uzlabo gremošanu, samazina apetīti, attīra gremošanas un limfātisko sistēmu. Rudens spināti ir piemēroti termiskai apstrādei – vārīšanai, tvaicēšanai, šādi vērtīgās vielas netiks zaudētas. Taču kāpostus vislabāk lietot svaigā veidā, salātos vai skābētus. Brokoļus var cept, vārīt, tvaicēt, blanšēt – kamēr tie ir izteikti zaļā krāsā un netiek pārgatavoti, tie savas vērtīgās vielas nezaudē, taču, kad tie paliek brūngani, tas nozīmē, ka tie gatavoti par ilgu.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu