5 vērtīgi padomi darbiem virtuvē no Gordona Remzija - ņem vērā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Nav noslēpums, ka Gordons Remzijs ir pasaules slavens šefpavārs ar lielu pieredzi, tāpēc viņa padomos ir vērts ieklausīties gan tiem, kas nu tik uzsākuši savas kulināra gaitas, gan tiem, kas ir ieguvuši jau zināmu pieredzi.

Novērs dedzinošo sajūtu no čili pipara

Ja neizmanto cimdus, bet recepte paredz, ka ēdienam jāpievieno čili pipars, rīkojies gudri. Tiklīdz esi sagriezis aso piparu, izspied uz rokām citrona sulu un ierīvē to, lai neitralizēto dedzinošo sajūtu. Rokas pēc tam, protams, nomazgā, lai nebūtu lipīgas.

Novērs ābolu, avokado un kartupeļu apbrūnēšanu

Ja esi nomizojis šos augļus un dārzeņus, bet gatavosi tos mazliet vēlāk, ievieto tos bļodā ar ūdeni, kam pievienota citrona sula.  Citrona sulas skābums atturēs no apbrūnināšanās, kamēr ūdens radīs vajadzīgo barjeru starp augļu un dārzeņa mīkstumu un skābekli. 

Ātri un efektīvi atbrīvo ķiploka daiviņas no mizas

Ja tev nepieciešams lielāks daudzums ķiploka, ietaupi savu laiku un atbrīvo ķiploku no miziņās ātri: ievieto daiviņas bļodā ar vāku vai uzliec tam virsū šķīvi un ar asām kustībām tās sakrati - miziņas atleks no garšauga un varēs tās viegli izlobīt un izmantot. 

Ananasa noslēpums

Kā izvēlēties gatavu un saldu ananasu, jo kurš gan priecāsies par skābu un negaršīgu augli? Metode ir ārkārtīgi vienkārša: mēģini izraut ananasa augšējo (centrālo) lapiņu. Ja tā viegli padodas, tad vari būr drošs, ka auglis ir gatavs un būs baudāms.

Ērta un praktiska kivi atbrīvošana no mizas

Kaitina šī eksotiskā augļa mizošana, jo sula tek uz visām malām, augli grūti noturēt rokās, jo tas kļūst slidens. Ir efektīvs paņēmiens: pārgriez kivi uz pusēm un, izmantojot karoti, izgreb to no mizas.

Lasi vēl:

Avots: Tasty.co

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu