Ko der zināt par sāls pievienošanu ēdieniem?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: receptes.lv

Izcils sāls daudzums ēdienā ir ļoti svarīgs, lai maltīte būtu perfekta. Ja sāls būs par daudz, iespējams, labot to vairs nevarēs. Ja skoposies un pievienosi to par maz, arī tad ēdiena garša nebūs pietiekoši saistoša. Svarīgs ir ne tikai sāls daudzums, bet arī laiks, kad tas tiek pievienots ēdienam, tāpēc, lūk, daži vērtīgi padomi!

  1. Nevajag pievienot sāli ēdieniem, kuru gatavošanā izmantoti jau sālīti produkti (sālīti gurķi, skābēti kāposti, kūpināta gaļa ar sāli).
  2. Ja cep dārzeņus krāsnī un vēlies, lai tiem izveidojas kraukšķīga garoziņa, sāli nepievieno gatavošonas procesā, bet tad, kad tie jau gatavi. Sāls liek izdalīties sulām un padara dārzeņus mīkstus.
  3. Salātus un jebkurus svaigos dārzeņus jāapber ar sāli tikai īsi pirms to pasniegšanas, citādak tie zaudēs savu formu un paliks vizuāli nepievilcīgi. Ja pasniegsi ar mērci, tad sāli pievieno tajā un pašus dārzeņu ar sāli neapber.
  4. Zupas ar sāli jāpapildina tikai vārīšanas procesa noslēgumā un tad jāļauj tai atpūsties, lai visas zupas sastāvdaļas varētu uzsūkt vajadzīgo sāls daudzumu un garšas iegūtu balansu.
  5. Zivis un gaļu ieteicams sālīt pirms termiskās apstrādes, tomēr, ja run par steiku, tad to gan ar sāli un pipariem apber pēc cenpšanas, kamēr vēl silts.
  6. Graudaugus un pastu vāra jau iepriekš sagatavotā sālsūdenī, lai vārīšanās procesa laikā tie vienmērīgi varētu uzsūkt sāli.
  7. Pākšaugiem sāls jāpievieno procesa beigās, lai tie mīkstāki. Ja sāli bērsi sākumā, gatavošana aizņems vairāk laika.
  8. Ja esi nolēmis tvaicēt dārzeņus, sāli uzber tiem gatavošanas procesa vidū. 
  9. Pildījumiem, kas plānoti, piemēram, paprikai vai pīrāgiem, sāls jāpievieno vairāk kā sākotnēji vēlētos, jo gan dārzeņi, kuros ievietots pildījums, gan mīkla paņems daļu no sāls un garšas izbalansēsies. 
  10. Aukstā veidā pasniegti ēdieni garšo mazāk sāļi nekā silti, tāpēc, ja plāno pasniegt siltu ēdienu, pievieno mazāk sāls, ja baudīsi aukstu, tad mazliet vairāk. 

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

Foto Pexels.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu