Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Zobu bakstāmie kociņi: laiks no tiem atteikties!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Arī tev mājās kādā plauktā stāv trauciņš ar zobu bakstāmajiem kociņiem, kuriem reiz pa reizei aizej pakaļ, rīvē zobu spraugas un tad vēl kādu laiku turpini šo koka irbulīti ar spicajiem galiem zelēt? Ir 3 ļoti labi argumenti, kāpēc no šī ieraduma vajadzētu atbrīvoties.

Bīstami smaganām

Zobu bakstāmos kociņus gatavo no mīkstākiem kokiem, tomēr tas nesamazina risku sadurt vai saskrāpēt smaganas, vai arī iedzīt ēdiena pārpalikus dziļāk tajās. Sliktākais ir tas, ka šie mīkstā koka zobu bakstāmie kociņi mēdz salūzt lietošanas brīdī un tādas kā skabargas var iedurties dziļi smaganās. Pat mazākie šādi smaganu bojājumi var izraisīt tūlītēju iekaisumu, kas, labākajā gadījumā pāries ar izbīli un uzpampušu vaigu, sliktākajā - ar mediķu iejaukšanos.

Raksta foto

Neveselīgi zobiem

Ar zobu veselību jokot nedrīkst: tie, kuri uzskata, ka zobu bakstāmie kociņi nevar nodarīt ļaunu emaljai kļūdās. Atkartoti rīvējot konkrētu zoba vietu, veidojas ar aci neredzami bojājumi emaljā, kas pēc laika noved pie zoba bojāšanās. Vai tas ir tā vērts?

Nepieklājīgs žests

Cik labi izskatās cilvēks pie galda, kurš ar pusatvērtu muti, cītīgi baksta savas zobu starpas un pēc tam lepni apēd "nomedītās" ēdienu paliekas? Starpcitu, ja kadreiz izdosies baudīt maltīti kopā ar Anglijas karalieni, ievērosi, ka uz galda nav zobu bakstāmo kociņu, nekad nav!

Protams, kāds var teikt, ka visu mūžu izmanto šos zobu bakstāmos kociņus un nekas nav noticis. Situācijas vienmēr ir individuālas. Bet varbūt labāk sadrauzēties ar zobu diegu un par mutes higiēnu parūpēties, kad esi vienatnē nevis pie galda? 

Lasi vēl:

Avots: Sovkusom

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET lasītākais saturs
Uz augšu