Kā izvēlēties agrās zemenes?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Īstais zemeņu laiks vēl tikai priekšā. Šobrīd lielākoties varam iegādāties zemenes no ārzemēm, bet arvien vairāk tirdzniecības vietās parādās arī vietējās ogas. Ja sārto ogu kārojas jau šobrīd, kā tās izvēlēties, lai ir gardas un nekaitē veselībai, atklāj "Krasotka.postimees".

Speciālisti iesaka ogas iegādāties oficiālajās tirdzniecības vietās, kurās iespējams noskaidrot zemeņu izcelsmi. Jāatceras arī, ka zemenes ir spēcīgs alergēns un satur lielu daudzumu augļskābju, kas kairina gļotādu.

Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties zemenes?

Smarža. Labai ogai piemīt "veselīga smarža" - gaisīga un dabīga. Ja, pasmaržojot ogu, jūti kādu sintētisku aromātu vai smarža nešķiet patīkama, šīs ogas labāk neizvēlēties.

Struktūra. Oga nedrīkst būt ļoti tumša, kauslapiņai jābūt svaigai, ne sausai un sakaltušai. Gatavai ogai tā brīvi atdalās no ogas mīkstās daļas. Pārāk koša un tumša krāsa var norādīt uz ķīmisku apstrādi, bet liels izmērs - uz ūdeņainību.

Dabīgums. Ideālas formas, spīdīgas zemenes lielākoties ir derīgas tikai  skaistiem foto - liela iespēja, ka šādas ogas ir apstrādātas ar nitrātiem un satur ķīmiskas vielas.  Ogām nav nedabīgi jāspīd un nav jābūt perfektām - daba mīl daudzveidību: atšķirīgas formas, izmērus un arī kādu deformāciju, tas norādīs uz dabīgu zemeņu augšanu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu