Ēšana naktī: slikts ieradums vai veselības problēmas? Skaidro Lolita Neimane

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ne vienam vien no mums ir niķis vēlās vakara stundās ieskatīties ledusskapī, ko nočiept un apēst. Kāpēc tā darām? Slikts ieradums, izveidojies vakara rituāls vai kas nopietnāks? Atbild Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas prezidente Lolita Neimane.

Sarunā ar portālu TVNET Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras lektore, studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas prezidente Lolita Neimane atklāj, kas īsti ir nakts ēšana un ko tā var nodarīt organismam.

Speciāliste skaidro: "Nakts ēšana nav vienkārši slikts ieradums - tas ir ēšanas traucējums, līdzīgi kā kompulsīvā pārēšanās, anoreksija, bulīmija. Ar šo sindromu jāvēršas pie neirologa, psihoterapeita. Šādos gadījumos varētu būt ieteicama uzvedības terapija, ķermeņa relaksācijas terapija un gaismas terapija.

Kāpēc ir slikti ēst īsi pirms gulēšanas un gulēšanas laikā? Kuņģa skābe, sajaucoties ar ēdienu, var nonākt barības vadā un pat rīklē, kur ar laiku bojā barības vadu un rodas refluksa ezofagīts – kaite, kurai ir ļoti daudz nepatīkamu simptomu, piemēram, dedzināšana."

Visu interviju ar Lolitu Neimani lasi ŠEIT

Avots: TVNET / Evija Hauka

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu