Profesors Danilāns par vegānismu: Nē, gaļa ir vajadzīga, gaļa ir laba lieta. (5)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Par vegānismu tiek spriests un runāts ļoti daudz. Kāds tam pievēršas ētisku apsvērumu dēļ, kādam, iespējams, tas ir veselības nolūkos, taču nereti šķiet, ka tā ir arī sava veida modes tendence. Arī nozares profesionāļiem ir savs viedoklis. Ko par vegānismu domā gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns?

Intervijā portālam Apollo.lv profesors pauda skaidru un stingru nostāju: "Neatbalstu. Tāpēc, ka ir zinātniski pierādījumi, kur paņemta liela grupa vegānu un liela grupa Danilānu." Profesors par grupu Danilāni dēvē to grupu cilvēku, kuri ietur tādu dzīvesveidu kā viņš: "Kustīgs, nesmēķē, šņabi ar mēru, meitas mīl. Tikai atšķirībā no vegāniem es lietoju gaļu."

Anatolijs Danilāns skaidro, ka vegāniem kopumā ir ļoti veselīgs dzīvesveids, lielākoties viņi nesmēķē, nelieto alkoholu vai ļoti minimāli, ir kustīgi un aktīvi. "Paklau, ja viņš ir kustīgs, nav pārbarojies, viņam nav cukura diabēts, tas viss ir labi, tikai viņam skaidrojums, ka viss ir labi, ir tāds, ka viņš gaļu nelieto," par vegāna nostāju komentē profesors. Turpinot: "Un izrādās, ka Danilāna mūžs ir ilgāks nekā vegāniem. Ja salīdzina divas grupas."

Profesors skaidro to, ka vairāki petījumi ir pierādījuši, ka veselīga gaļēdāja dzīves ilgums ir garāks kā vegāna. Protams, svarīgs ir kopējais dzīvesveids, ne tikai gaļas ēšana vai neēšana. "Protams, ja salīdzinās Latvijas vidējo cilvēku, kas neievēro ēšanas režīmu, pārbarojušies, saldumus par daudz ēd, tad vegāni varbūt arī iemasēs dzīves ilguma ziņā." tā profesors. 

"Nē, gaļa ir vajadzīga, gaļa ir laba lieta," tāda nostāja ir gastroenterologam, profesoram Anatolijam Danilānam.

Visu interviju ar profesoru Anatoliju Danilānu lasi portālā Apollo.lv.

Avots: Andris Gindra / Apollo.lv

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu