Žūrija un vērtēšanas kritēriji

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajā kārtā Igaunijas un Lietuvas šefpavāri novērtēja 60 Latvijas restorānus, otrajā kārtā ārvalstu eksperti vērtēja 50, bet trešajā kārtā - 40 labākos restorānus. Otrās un trešās kārtas eksperti ieradās no Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Ungārijas, Polijas, Somijas u.c.

Apmeklējot un novērtējot restorānus, žūrijas pārstāvji katram restorānam piešķīra punktus par ēdieniem, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, ir 200 punkti (80 punkti par ēdienu, 40 punkti par apkalpošanu, 40 punkti par dzērieniem un 40 punkti par atmosfēru). Žūrijas pārstāvji darbu veica individuāli, un restorāni par viņu apmeklējumiem nebija informēti.

Foto: Publicitātes

Projekta līdzautors Normunds Norenbergs pauž gandarījumu, ka uz Latviju izdevies atvest pieredzējušus ārvalstu šefpavārus: “Lielākā daļa žūrijas pārstāvju Latvijā viesojās pirmo reizi, un viņiem līdz šim nebija priekšstata par mūsu restorānu līmeni. Katrs restorāns tika izvērtēts, ņemot vērā tā koncepciju, kā rezultātā esam ieguvuši neatkarīgu Latvijas restorānu nozares vērtējumu.”

Foto: Publicitātes

Komentējot kopējos iespaidus par Latvijas restorāniem, viens no vadošajiem somu šefpavāriem Matti Jämsen atzīst, ka Latvijā ir daudz labu vidējas klases restorānu ar spilgtiem interjeriem: “Daži no tiem, kurus apmeklēju bija tiešām iespaidīgi, un tie tikpat labi varētu atrasties Londonā vai Ņujorkā”.

Savukārt šefpavārs Rafal Hreczaniuk no Polijas uzsver reģionālo restorānu potenciālu: “Es Latvijas restorāniem ieteiktu pievērst lielāku nozīmi vietējiem produktiem un sezonalitātei. Jo īpaši restorāniem, kuri atrodas ārpus Rīgas. Tur ir neiedomājams potenciāls.”

Foto: Publicitātes

Starptautisko žūriju veidoja 23 šefpavāri, restorānu kritiķi un viesmīlības jomas eksperti no 8 valstīm – Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Dānijas, Ungārijas, Norvēģijas un Polijas. 

Latvijas labākie restorāni tiek apbalvoti septiņās kategorijās: “Labākais serviss” - Vincents, “Labākais reģionālais restorāns” - Kannas, “Labākais jaunais restorāns” – Max Cekot Kitchen, “Labākie dzērieni” - Vincents, “Labākais šefpavārs” – Valters Zirdziņš, “Restorāns ar stabilāko sniegumu” - Restorāns 3 un “Restorāns ar ilglaicīgāko sniegumu” - Vincents.

Foto: Publicitātes
    KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
    Receptes.lv iesaka
    TVNET jaunākie raksti
    Uz augšu