Parūpējies par lielo virtuves palīgu - trauku mazgājamo mašīnu!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Varētu šķist, ka trauku mazgājāmā mašīna neprasa īpašu tīrīšanu, jo taču nemitīgi saskaras ar ūdeni un tīrīšanas līdzekļiem, bet nekā! Trauku mašīnā diezgan ātri sakrājas tauku kārtiņa, ziepju nosēdumi un ēdienu paliekas, kas pēcāk kļūst par auglīgu vidi baktērijām, kā arī samazina trauku mašīnas mazgāšanas funkciju efektivitāti. Kā to efektīvi tīrīt?

Tabloīds “Today” sadarbībā ar amerikāņu izdevuma “Bob Vila” māju apsaimniekošanas ekspertiem ir noskaidrojis, ka trauku mašīna ir jāmazgā reizi mēnesī. Konkrētāk – periodiski ir jāattīra trauku mašīnas filtrs un noteka.

Foto: Depositphotos.com

Lai to izdarītu, sākumā noņem trauku mašīnas apakšējo grozu. Apskati noteku un pārbaudi, vai tajā nav saķērušies kādi ēdienu gabali – notīri tos ar papīra salveti. Līdzko ēdienu un tauku atliekas ir noņemtas, trauku mašīnai manāmi uzlabosies ūdens novadīšana, un tā novērsīsi arī potenciālos ierīces bojājumus.

Savukārt, lai atbrīvotos no smakas, ieliec trauku mašīnas augšējā grozā trauku, kurā ieliets baltais etiķis. Pēc tam ieslēdz trauku mašīnu un ļauj tai darboties karstā ūdens režīmā – etiķis un karstais ūdens attīrīs ierīci no taukainiem nosēdumiem un likvidēs nepatīkamas smakas.

Pēdējais solis – izkaisi uz trauku mašīnas apakšējās daļas dzeramo sodu un ieslēdz vēl karstā ūdens režīmu uz dažām minūtēm. Pēcāk ieliec atpakaļ apakšējo grozu un darbini trauku mašīnu kā ierasts.

Avots: TVNET

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu