Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Gatavojam krājumus: 4 soļi perfekti saldētām ogām

Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Sasaldējot sezonālās ogas, piemēram, zemenes, mellenes, ķiršus, dzērvenes, tu nodrošini sev iespēju baudīt vasaras garšu visa gada garumā. Pie tam daudzās receptēs ogas pat nav nepieciešams atlaidināt - vienkārši pievieno saldētas un baudi. 

4 soļi perfekti saldētām ogām

1. Atbrīvo ogas no lapām un kātiņiem, kārtīgi noskalo tās aukstā ūdenī. Ideāli izmantot sietu, lai pēc mazgāšanas var ērti notecināt ūdeni.

2. No sieta ogas uzber uz papīra dvieļiem un ļauj tām pilnībā nožūt. Tās nedrīkst būt mitras; ja nepieciešams, pēc kāda laika var nomainīt slapjos papīra dvieļus pret sausiem.

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

3. Uz lēzena trauka, kuru var ievietot saldētavā, vienā kārtā izkārto ogas, tām nesaskaroties. Liek saldētavā uz stundu vai arī līdz brīdim, kad tās no ārpus sasalušas.

4. Ņem ārā no saldētavas, ātri pārliec saldējamā maisiņā, kuru var aizvērt, vai kastītē un novieto atpakaļ saldētavā uzglabāšanai līdz pat 6 mēnešiem.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu