/nginx/o/2020/02/06/12920832t1h0517.jpg)
Nu jau izrādās gandrīz gadsimtu gardēžiem ir zināms vitamīniem, augļiem un dārzeņiem bagātais dzēriens – smūtijs. Pie mums tas iecienīts kļuvis gan tikai neilgu laika sprīdi. Nezinātājiem atklāsim, ka pamatā smūtijs ir domāts kā biezs augļu vai dārzeņu dzēriens, kas papildināts ar dažādiem šķidrumiem – pienu, jogurtu, kokosa pienu vai ūdeni, kefīru vai vienkārši ūdeni, bet ar nosacījumu, ka šim dzērienam jābūt vēsam. Smūtija auksto temperatūru varam panākt ar saldētiem augļiem vai vienkārši pievienojot ledu. Svarīgs nosacījums – visam jābūt kārtīgi sablendētam, lai gan augļu, dārzeņu mīkstumi, mizas, kā arī ledus būtu pilnībā sasmalcināti.