Ņem no dabas to, ko tā sniedz un lutini savu organismu ar vitamīniem. Šīs dienas produkts – SKĀBENES. Vai zināji, ka tās aug gandrīz visās pasaules malās, tiesa gan citviet tās var gan izskatīties, gan garšot pilnīgi citādāk kā mums ierasts. Bet ko nu daudz par tālām zemēm, baudīsim to, kas pieejams pašiem :) SKĀBEŅU RECEPŠU IZLASE! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Dzīvosim zaļāk.. SKĀBEŅU RECEPŠU IZLASE!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Interesanti:
- Skābenes ir lielisks C vitamīna un dzelzs avots;
- Uzturā vislabāk lietot mazās, jaunās lapiņas;
- Pēc “Jāņiem” skābenēs paaugstinās skābeņskābes līmenis un uzturā tās vairs lietot nav ieteicams;
- Gatavojot karstos ēdienus ar skābenām, tās ieteicams nevārīt, bet pievienot tad, kad pārējie produkti jau gatavi;
- Skābenes ir ne tikai audzējamas piemājas dārziņā, bet arī atrodamas pļavās un mežos. Mežos aug bērnības gardumi zaķskābenes – arī ļoti veselīgas.