Tikko aizvadījām jautro un izklaidēm pārpilno Masļeņicu (slāvu svētki), ar kuru tiek aizvadīta ziema un sagaidīts pavasaris, kā arī pārpārēm dāvāta mīlestība :) Goda vietā šajos svētkos ceļamas ir pankūkas - saules simbols. Tad nu arī mēs izlēmām godāt šo neatņemamo ēdienkartes sastāvdaļu - klasiskās plānās pankūkas, bērnības atmiņu – biezpiena un rauga pankūkas, augļu pankūkas – banānu, ābolu, ir padomāts arī par šokolādes mīļiem :) Cep, priecājies un baudi! :) SALDO PANKŪKU recepšu IZLASE! Receptes.lv Šefpavārs Grāpītis
Saldo pankūku recepšu izlase!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kā pankūkas padarīt glītākas un garšīgākas:
- Miltus centies vienmēr sijāt – tādejādi mīkla kļūs gaisīgāka un gardāka;
- Nelielu daudzumu taukvielu pievieno pašā pankūku mīklā – izvairīsies no pankūku pielipšanas pie pannas;
- Pankūkas jācep uz labi sakarsētas pannas;
- Cepot plānās pankūkas, izvairies no pankūku vairākkārtējas apgriešanas, jo pankūka var saplīst;
- Labākai garšai, pankūkām vēlams pievienot gan cukuru, gan sāli.