Vakara plānā bija pagatavot 3 brīnišķīgus ēdienus, izmantojot gan sen zināmus, gan arī nekad nebaudītus produktus - interesantās kombinācijās, kā arī ar veselīgu pagatavošanas veidu. Kaut arī pēdējos gados aktuāli ir tieši latviskās garša meklējumi, tomēr šefpavārs uzsvēra, ka vienmēr būtiski izmantot sezonas produktus, lai arī no kuras valsts tie būtu. Ja šobrīd sezona ir sarkanajiem apelsīniem, tad izmantojam, ja pilnā gatavībā ir avokado, tad liekam lietā tos. Un nevaram nepiekrist! Tomēr mūsu platuma grādi, nespēj piedāvāt to dārzeņu, augļu un citu produktu klāstu, ko spēj citas zemes.
Vakara gaitā bariņam dāmu katrai uzticēja nazi un iedalīja savu uzdevumu un gatavojamos produktus; kāda grieza portobello sēnes un sīpolus, kāda marinēja makreles, vēl cita gatavoja pētersīļu pesto un banānus tempuras mīklā… Nelielas šaubas gan radīja svaigā zivs, kas citrona marinādē pavadīja vien neilgu brīdi, tomēr lieki, mazsālītu lasi taču arī ēdam svaigu. Interesants likās arī saldā banāna apvienojums ar nedaudz sāļo un pikanto tempuras mīklu, tomēr arī ar desertu viss bija vislabākajā kārtībā! Šķiet latvieša dabā ir vispirms apšaubīt :)